Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '21

 
Kategori
Güncel
 

BÜYÜK KAYIP ÜLKE İÇİN

Bana göre Filozofik donanıma sahip insandı herşeyden önce. Tiyatronun duayeni değil duayen üstü bir sanatçı oyuncu oyun yazarı yazar düşünür ve oyunlarında sadece ülkeyi değil dünyayı tek başına yorumlayan ve adeta yöneten gibi sahnede oyun sergileyen sanat dünyasında eşine rastlanmayan çok ayrıcalıklı gerçek anlamda bir sanatçıydı Ferhan Şensoy.

Onu ilk '79 yılında Şahlarıda Vururlar adlı oyunuyla tanımış ve o oyunuyla hayranı olmuş ve hiç bir oyununu kaçırmadan oyunlarını büyük bir heyecanla izlemiş hatta tek başına oynamış olduğu Ferhangi Şeyler oyununu Ankara turnesinde izleme fırsatını bulmuştum.

Taa Özal döneminde başlamış olan ve dokuzyüzüncü oyundan daha fazla kez oynamış olduğu bu oyunu günün koşullarına göre her oyunda farklı dönem siyaset liderlerini eleştiren komedi içerikli ama aynı zamanda siyasi kara mizah tadında bir oyunuydu. Özal'ı Demirel'i ve diğer syasileri tek tek eleştirmiş ama son iktidarı eletirip eleştirmediğini bilmiyorum.

Hepimizin bildiği gibi '82 yılında çok beğenilen Şahlarıda Vururlar adlı oyununu Şan Tiyatrosunda tekrar sahnelediğinde karşıt görüşlü kişiler tarafından kundaklanarak Tiyatroyu yakmışlardı.

Yılmadan yoluna devam etti Şensoy ta ki dün gece tedavi gördüğü Hastanede hayata veda edene kadar.

O, tek başına oynadığı iki saatlık oyunlarında tek başına ülkenin sistemini eleştirerek ters yüz eder seyircisine aktarırdı.

Her sanatçı vefat ettiğinde bir çok güzel sözler arkasından yazılır çizilir.

Ferhan Şensoy için yazacağım tek şey şu,

Büyük bir kayıp!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..