Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Büyük kentlerimizin su sıkıntısı

Büyük kentlerimizin su sıkıntısı
 

Değerli okurlar,

Global ısınmanın etkileri ile büyük şehirlerimiz ağırlıklı olmak üzere kullanma suyu sıkıntısı çekildiği hepimizin malumu. Ozellikle Ankara'da bu durum had safhada kendini gösteriyor. Belediyeler bu duruma kendi il sınırları içinde çözüm bulmaya uğraşıyorlar.

Bence konu daha bir Ulusal düzeyde ele alınarak,çözülmesi için gereken yatırımlar ivedilikle başlatılmalı.

Eloğlu Hazar denizi'ndeki petrolü boru hattı ile Akdeniz'e ulaştırıyor. Su da petrol kadar değerli bir kaynak. Yaşam için ise daha elzem. Ülkemizin doğusu yüksek dağlarla kaplı ve bu bölgeler kış mevsiminde yoğun kar yağışı alıyorlar. Bu kaynaklardan beslenen Fırat ve Dicle gibi iki büyük sınır aşan nehirin kaynağı ülkemizde. Bu nehirlerin üzerinde enerji ve sulama amaçlı bir çok barajımız da mevcut.

Acaba diyorum, Bakü-Ceyhan petrol boru hattı misali bir Fırat-Dicle-Ankara-Istanbul su boru hattı kurulsa, büyük şehirlerimize bu hattan devamlı bir su kaynağı sağlansa olmaz mı? Bu işe de merkezi hükümet öncülük etse,gerekli koordinasyon ülkenin ilgili kurumları arasında sağlansa? Yumurta kapıya gelmiştir. İş işten geçmeden, susuzluktan salgın hastalıklara uzanabilecek felaketlerle karşı karşıya kalmadan, gündemimize bu konu öncelikli olarak yerleşse diyorum.

Ne dersiniz?

Saygı ve sevgilerimle.
 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..