Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Büyük klüp

Büyük klüp
 

Fener Bahçe Kulübü Başkanı, Aziz Yıldırım ın basın toplantısını, tesadüf eseri, televizyondan izledim. Gülsem mi, ağlasam mı, henüz karar vermiş değilim.

Ben, Beşiktaşlıyım. Sezon başında, tüm kupaları almak için yola çıkan, adeta buna şartlanan, Sayın Başkan, eli boş kalınca, şoka girmiş ve şoku da henüz atlatamamış. Sayın Başkan konuşmasında, minik bir kanarya gibi, daldan dala kondu. Melih Gökçek dedi, hakemler dedi, Rüştü Rençber dedi. En büyük biziz dedi, gerisi teferruattır dedi, futbolda bunlar var dedi. Kasıtlı hakem yok, cahil hakem var dedi. Dedi de, ne dedi, anlamadım.

En büyüğün, sıfır çekmesi ve sezonu komedi filmlerini andıran bir final maçı ile kapatması, ne tür bir büyüklüktür. Büyük kulüp, Barcelona gibi olur. Çıkar final maçında dört gol atar, alır kupayı gider. Elde telefon, başkasının maçından gelecek haberi beklemez. Başkası ne yapar yapsın, ilgilenmez. Bunların hiç biri oldu mu? Olmadı. O zaman, büyüklüğünüz nereden geliyor. Zenginlik, büyüklük değildir. İngiltere de, Dünyanın en zengin kulübü, şampiyon olamadı. İspanya da, yine öyle oldu, zengin kulüp, şampiyon olamadı, 95 milyon Euro luk Transferine rağmen, olamadı. Ama, başkanları şoka girmediler. Kimseyi suçlamadılar. Son maçlarını, komediye çevirmediler. Kameraların karşısına geçip, kimseye çamur atmadılar.

Siz en büyük Fener deseniz de, Bu sezonun En büyüğü, Bursa Spor dur. Görüldüğü gibi, zenginlik, başarıyı getirmiyor. Başarıyı, ekip ruhu getiriyor. Bursa Spor da ki ruh, sizin takımınızda hiç olmadı ki. Bursa Sporun hiçbir futbolcusu, çimleri eşelemedi. Bursa Sporlu futbolcular, bir birleri ile didişmediler. Bursa Spor Kulübünün Başkanı, soyunma odasına girip, futbolcusunu marizlemedi. Büyüklük, içsel bir şeydir. Cüssesi büyük olanlara, büyük denmiyor. Kaleci Rüştü, sizin büyük takımınıza, çok kupalar kazandıran, dürüst ve kişilikli bir sporcu dur. Telefon etmiş ise, etmiştir. Kendi takımının şampiyon olmasını istediği için etmiştir. Şike için etmemiştir. Sizin büyük takımınızın, büyük futbolcularından, bu tür telefon eden biri yok mu dur? Futbolu, bir spor olarak kabul ederseniz, Bu yaşadıklarınızı, bir daha yaşamazsınız. Spor, insan ruhunu ve bedenini, eğiten, olgunlaştıran bir olgudur. Sporcular örnek insanlardır. Siz, Kulüpler Birliğinin de Başkanısınız. Önümüzdeki sezon da, bu sezonda yaşadığımız, çarpıklıkları yaşamamak için, tedbirleri şimdiden almalısınız. Penaltı noktasını eşeleyecek kadar, centilmenlik dışı hareket te bulunan futbolcunuzu, hakem cezalandırmamış ise, siz cezalandırmalısınız. Kural dışı davranıp, kart güren futbolcunuza, bir cezada siz vermelisiniz. Yeteneğinin dışında, karakterli ve ahlaklı sporcular transfer etmelisiniz. İşte büyüklük bunlardır. Büyük takımlara, hiçbir hakem, küçüklük yapamaz.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..