Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '16

 
Kategori
Siyaset
 

Büyük lokma ye, büyük söz söyleme!

Büyük lokma ye, büyük söz söyleme!
 

Yapamayacağınız bir işi;'yapacağım' derseniz büyük söz söylemiş olursunuz. Böyle bir sözü sade bir yurttaş söylemiş olsa fazla bir sakıncası olmaz, lakin kendi çevresinde eleştiri konusu edilir. Eğer bir devlet adamı böyle bir söz söylerse yurt dışından dahi duyulur, eleştirilir, yadırganır.

Bir kaç gün önce sayın Eroğan bir konuşmasında;' Suriye'ye Esed'i (Esad') devirmek için girdik' dedi. Haliyle başta Rusya ve İran'dan tepki gecikmedi.

Sanırım danışmanları durumu değerlendirmiş olmalı ki dün de;' biz Suriye'ye terör örgütlerini bertaraf etmek için girdik, bir ülkenin yönetimini hedef almadık' şeklinde konuşarak ilk söylemini düzeltmiş oldu.

Ne yazık ki bugünkü iktidar mensupları bu tür söylemleri göreve geldikleri tarihten bu yana sık sık yapmaktadırlar. İletişim teknolojisinin baş döndürücü hızla geliştiği zamanımızda yönetenlerin söyledikleri her söz dünyanın en ücra yerlerinden bile duyulmaktadır. Devletin resmi platformlarında konuşulması gereken devlet işleri ulu orta konuşmalarda dillendirilmekte, haliyle bazı ağızlarda pelesenk olmaktadır.

Zaten bu Suriye politikasında baştan beri tutarsızlıklar yaşanmakta, ülkeyi bir maceraya sürükleyebilecek boyutlara ulaşması olasılığını doğurmaktadır.

Sayın Erdoğan'ın söylemi bize bilinen ve anlamlı atasözümüzü hatırlatmaktadır: 'Büyük lokma ye, büyük konuşma!'

Düzce 1.12.2016

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..