Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır

Dün akşam 90 dakika içerisinde öyle şeyler yaşadık ki heyecan, korku, gerilim, stres, üzüntü, sevinç ve sonunda zaferin getirdiği coşku. Zaten bu maçı efsane yapacak, yıllarca unutulmayacak bir maç olmasını sağlayacak olan da bu duygu karambolüydü. Tabi bunun dışında Hamit’in 9. Direğinde golü bulduğu maçın doğduğu şehirde , eski takımına karşı olması da kaderin bir cilvesi olsa gerek.

Bu efsane maça geçecek olursak, dün Fatih Terim’in basın toplantısında ki kendinden emin tavırları ve söylemiş olduğu “Büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır”  sözü maçın nasıl geçeceğinin işareti gibiydi. Maça 4-3-1-2 düzeniyle başladı Cimbom. İyi de başladı. İlk maçın aksine oyunu domine eden oynamak isteyen taraf Galatasaray’dı. Tabi burada bu güzel oyunun bir sebebi zeminse diğer nedeni de Sneijder’in en iyi oynadığı yer olan forvet arkası düzeninin bu maçta tıkır tıkır işlemesiydi. İlk golü Shalke’nin bulması Galatasaray’ın oyun düzenini ve konsantrasyonunu bozmadığı gibi arttırdı ve bu sezonun en şanssızı şanssızlığını gene bir direkle kırdı. İlk yarının geri kalan bölümünde Galatasaray’ın oyun üstünlüğü devam etti ve devre bitmeden golü de bulduk.

İkinci yarı Shalke’den bir baskı bekliyorduk doğrusu ama bu kadarını da değil. İkinci yarının ilk 25 dakikası Shalke’nin ne kadar kaliteli ve organize bir takım olduğunu gösterdi. Bu baskıdan tek gol yenilerek çıkılmasının bir sebebi takımın gösterdiği direnç ise diğer nedeni de kesinlikle Muslera’ydı. Bağıra bağıra gelen gol sonrası Terim  Sneijder-Ambrabat değişikliği ile takımın ilerde top tutmasını ve rakibin sağdan gelmesini zorlaştırarak bir şekilde baskıyı kırdı. Buradan sonraki 20 dakika da her iki takımda golü atabilirdi ve ne mutlu ki bu golü atan takım Galatasaray oldu.

Bize bu sevinci yaşatarak Avrupa’nın en iyi 8 takımından biri olan ve bize 13 yıl öncesini hatırlatan takımı başta Terim olmak üzere canı gönülden tebrik ediyoruz..

Maçın kareası: Muslera-Selçuk-Melo-Hamit

Not: bu Zaferle birlikte herhalde Drogba ve Sneijderi’in parası çıkmıştır!!!

 
Toplam blog
: 9
: 352
Kayıt tarihi
: 01.02.13
 
 

Biyokimyager, sosyoloji, politika ve sporla ilgilenen, kültür sanat faaliyelerini takip eden, düş..