Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Büyük olmak, büyük kalmak, büyümek

Büyük olmak, büyük kalmak, büyümek
 

Büyüklük ne kadar çok spor yaptığın değil ne kadar çeşitli spora katkı verdinğinmi?


Büyüklük sadece tek spor dalına tüm kaynağını aktarıp orada 50 yılda tek başarı sağlamak mı?

Sanırım sorgulanması gereken, bir futbol, basketbol yada voleybol klübü olup o yönde spesifikleşmenin doğru olup olmadığı. Bakın Temel Britannica sporu “belirli ölçüde fiziksel güç ve beceri gerektiren yarışmalı ve eğlenceli etkinlikler” olarak tanımlıyor; yarışmacı dallar içerisindeki spor hem görsel hem de fiziki bir showdur.

Türkiye de Efes Pilsen, Eczacıbaşı, Vakıfbank Güneş Sigorta gibi dallarında çok başarılı ve uluslar arası alanda ülkemizin tanıtımını yapan bir-kaç klüp dışında, gençlerin ve çocukların geniş tabanda spor yapıp altyapı eğitimlerini alabilecekleri klüpler maalesef kısıtlıdır. Adı geçen klüpler ise alt yapı faaliyetlerini sadece 1 yada 2 alanda sürdürmekte bu durumda limitli sayıda çocuk ve gencimize imkanlar sunabilmektedir.

Madalyonun 2. yüzüne geçinde; Ülkemizdeki 3 büyükler kavramı onların futboldaki dönüşümlü başarılarından ziyade bu alt yapı organizasyonları ve geniş branş portföyünden kaynaklanmaktadır. Fenerbahçe futbolda yıllardır hem yurt içi hem yurtdışındaki başarılarının yanına, basketbol erkekler bayanlar; voleybol erkekler bayanlar, kürek, atletizm, boks, masatenisi gibi pek çok dalda dünya çapında sporcular yetiştirmekte, altyapı hizmeti vermekte ve ülke sporuna katkıda bulunmaktadır.. Galatasaray içinde durum farklı değil. Özürlü basketbol, sutopu gibi branşlarda uluslar arası başarı ve kupalara sahip olan Galatasaray da binlerce çocuğumuza spor olanağı sunmaktadır. Beşiktaş içinde söylenebilecek çok farklı şeyler yok. Bu 3 büyüğün yanına koyabileceğimiz bir 4. Büyük ise İzmir temsilcisi Karşıyaka gibi gözükmekte, tüm bu branşların yanı sıra yelken, tenis gibi alanlarda da faaliyet gösteren İzmir temsilcisi gerek futbol gerekse de basketbolda onlarca dev sporcuyu Türk sporuna hediye etmiştir.

Diğer profesyonel futbol klüpleri de son birkaç yıldır diğer branşlar için yatırım yapmaktalar, örneğin son futbol ligi şampiyonu Bursaspor kayak, snowboard gibi kış branşlarında, Trabzonspor; basketbolda, son olarak ta Belediyenin basketbol takımını bünyesine katan Antalyaspor son günlerin moda tabiri ile açılım yapmışlardır.

Büyük olmak tek başarı ile mümkün gibi gözüküyor fakat büyük kalmak sporu tabana yaymak ile ilgili bir durum. Umarım tüm klüpler amatör branşlara yapacakları yatırımlar ile hem kendilerini hemde ülke sporunu büyütürler.

Son söz teşekkürler 4 büyükler FENERBAHÇE, GALATASARAY, BEŞİKTAŞ ve KARŞIYAKA

 
Toplam blog
: 4
: 925
Kayıt tarihi
: 25.05.10
 
 

Çevre mühendisiyim fakat uluslararası bir firmada satış temsilcisi olarak çalışıyorum. Futbol ve Bas..