Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '06

 
Kategori
Tarih
 

Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.

Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.
 

Çocukluğumda ilk ezberlediğim şiir 10 kasım şiiridir. Şu satırları yazdığım sıralarda sirenler acı acı Atamız a saygı duruşunda çalıyor..

Nasıl bir insanın en yakını vefat ettiğinde onun selasını duyunca içi yanar tüyleri ürperir, benimde 10 Kasımlarda saat 09 u 05 geçe 1 dakika çalan o siren sesleri, korna sesleri içimi ürpertir...

10 KASIM ŞİİRİ

Saat dokuzu beş geçe/Atam dolma bahçede/Gözlerini kapamış/Bütün dünya ağlamış

Doktor doktor kalksana /Lambaları yaksana/Atam elden gidiyor /Çaresine baksana

Uzun uzun kavaklar /Dökülüyor yapraklar/Ben Atama doymadım/doysun kara topraklar

Çocukluğumda bu şiiri her okuduğumda son iki satırı (Ben Atama doymadım doysun kara topraklar ) söylerken hep gözlerim dolar içim üzüldüğünü hissederdi.O kara toprak sözünü hiç sevmezdim.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucu Önder Atamız Lider yanından başka sosyal yaşantısıda çok düzgün ve faal bir insandı. Kitap okumayı, müziği, dansı, zeybek oyunlarını, rumeli türkülerini, güreşi çok sever ilgi gösterirdi.. Ata binmeyi çok severdi. Sakarya adında bir atını ve Fox adında köpeğini çok severdi. Sade ve abartısız hayatı severdi. Çocukları ,doğayı ,temiz giyinmeyi çok severdi.

Atamızın duruşu bakışları yaptıkları, vizyonu her zaman asla yeri doldurulmayacak bir lider olduğunu bize açıkca anlatmıştır.O daima ileriyi gören ve yeni fikirler üretebilen bir insandı..Tür milleti ve vatanı için her an canını vermeye hazırdı.Şu sözleriylede bunu açıkca anlatıyor.''Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim"

Kasım ayı hüzün ayı,hazan ayı,döküm ayı,yapraklar bile sararıp dallarından ayrıldığı ay.Atamızda tıpki o yapraklar gibi Kasım da sararıp aramızdan ayrılıp gitti..Tüm dünya gözyaşı döktü......

Fransız Emile Bovery şu sözü söylemiş....''Atatürk'ün arkasından yeryüzünü hiçbir insanına yazgı payı olamayacak ölçüde gözyaşı döküldü''.....

Bugünümüz için Atamıza sonsuz şükran borçluyuz.O ulu önder şu birkaç satırla anlatılacak gibi değil..Ona vefamızı onun ilkelerine uyarak, onun gösterdiği yolda yürüyerek,ve sadece 10 kasımlarda değil her zaman saygı duruşunda bulunarak göstermeliyiz.

Nur içinde yat Büyük Atam.

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..