Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '11

 
Kategori
Ankara
 

Büyük Şehir Çankaya Belediyesi anlaşmazlıkları

Büyük Şehir Çankaya Belediyesi anlaşmazlıkları
 

Belediyeler uyum içinde çalışmalı !!!


Aslında ülkenin yükü küçük işletmelerin üzerinde, esnaf, emekçi, vergisini düzenli ödeyen , her türlü eziyete karşı mücadele eden insanlar... 

Büyük Şehir Belediyesi, Çankaya Belediyesini saymıyor, Çankaya , Büyük Şehiri ; Bu çatışmada yara alan küçük işletmeler oluyor, millet oluyor, oy isterken millete gidiyorsunuz, oyları aldıktan sonra halkı böyle ezmek hak mıdır? 

Bir örnek; sigara yasağından sonra, iş kurmak için tüm varlığını ortaya döküp, ekmek parası peşinde olan esnaf, müşteri kaybına uğradı, ateş düştüğü yeri yaktığı için, dışarıdan para bastığı düşünülen küçük işletmelerin, ödediği vergi, sigorta, stopaj , istihdam, emek görülmeden , kasasına giren para sanki tamamı karmış gibi algılanmakta olduğu için , yaşanılan sıkıntılar ancak işin içinde olanları etkiledi. 

Dükkanların önüne masa koymayı yasakladı Büyük Şehir, sonra bir kaç masaya ses çıkarmadı, zabıta esnafın efendisi ilan ettiği için kendini, olmadık zulüm uygulanmaya devam edildi. İşgal parası olarak Çanlaya Belediyesi 400 TL- eski parayla -dörtyüz milyon lira-taleb etti, ödenmeye başlandı, fakat Büyük Şahir belediyesi, bu paranın geçersiz olduğu, haraç olduğunu söyledi. Bu arada esnaf , küçük işletme ne yapsın? Derdini kime anlatsın? Kimi kime şikayet etsin? 

Yasaya uygun, hukuka aykırı - böyle o kadar çok örnek var ki - 

Ne yazık ki yaşadıkça görülen, bu ülkede yalnızca siyasi güç ve paranın gücü . İnsani değerler, verilen emeklerin, yapılan iyi ve güzel işlerin bir değeri yok gibi görünüyor ! 

Kanunlar uygulansa, işgal parası ödediğiniz yeri ikide bir içeriye kaldırın masaları, "beni memnun etmediniz, buyruğumdur" tavrıyla olmadık zulüm ve eziyeti yapanları kime şikayet edeceğiz? 

AKP ve CHP kavgası; Büyük Şehir ve Çankaya olarak devam edip gideceğe benziyor, peki vatandaş ne yapsın? 

Rüşvet, egoların yağlanıp, gıcır hale getirilmesi, adamların kendilerini eski yunan tanrıları zannedip, esnafı ezim ezim ezmasine kim karşı çıkacak? 

Beş santim kaldırım işgal edilmiş, derhal sökün burayı, söküldü... 

Harcanan emek ve para sokağa atıldı, arkasından tehditler, santaj :peki bu davranış insan haklarını işgal değil mi? Sen ne zaman insan olacaksın? 

Aslında küçük küçücük insanlar bulundukları makamı kendi istek ve arzuları doğrultusunda kullanrlar. Peki makam gidince geriye ne kalacak? Hiçbir şey , .. 

Büyük Şehir ve Çankaya Belediyeleri halka yapılan bu zulme bir dur demeleri , barış sağlanıp, ortak bir noktada buluşulması gerektiğini anlamalılar, çünkü insanların sabrı artık taşmak üzere, tüfeği alıp dağlara çıkan insanlara hak vermemek elde olmuyor. Yasayı kendi çıkarlarına paralel hale getir, istediğine iyi davran, işine gelmeyeni yok et. Hak yönetim böyle mi olur? 

Cehaletten kararmış kafanı tak birine uğraş kanun sensin ama nereye kadar? 

Memlekette kanun var , hukuk var, hak var, var , var .... 

Var mı ? 

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..