Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '10

 
Kategori
Haber
 

Büyük şirketler küçükleri satın alıyor. Önce Palm'i HP aldı, şimdi de Sybase'i SAP

Dünya Bilgisayar sektörünün büyük firmalarından Hewlett Packard (HP) avuç içi bilgisayarlara adını veren Palm şirketini hisse başına 5.70 dolar olmak üzere toplam 1.2 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Bugün bir diğer büyük satış daha gerçekleşti. Dünya genelinde ERP uygulamaları paketleri geliştiren SAP şirketi yine dünya genelinde tanınmış bir veritabanı markası olan Sybase'i 5.4 milyar dolara satın aldı.

Veritabanı firmaları arasında liderliği Oracle sürdürüyor ve arkasından Microsoft SQL geliyor. Şu anda Oracle dünya geneline bakılırsa bir tekel oluşturmuş durumda. Sybase bunların arasında müşteri pörtföyü dar olsa da yine de bazı büyük sistemlerde kullanılmakta. Mesela ülkemizde Maliye Bakanlığı uygulamaları Sybase kullanmakta.

Bu satışlara baktığımızda dünya bilgisayar sektöründe bir tekelleşmeye doğru gidildiğini söyleyebiliriz. Diğer bir bakış açısı ile de şirketlerin pisayada markalaşıp büyük balıklar tarafından yutulması olarak da yorumlayabiliriz. Bakalım gelecek günlerde ne gibi satışlar olacak hep beraber göreceğiz.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..