Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Büyük zam yapılan emeklilerimiz, nasıl dernek üyesi oldular?

Büyük zam yapılan emeklilerimiz, nasıl dernek üyesi oldular?
 

Bildiğiniz gibi sivil toplum örgütleri, o toplumun gücünü gösterir. Sivil toplum örgütleri, idare üzerindeki baskısı ile kanunlara uyumsuzluğu, yapılması muhtemel yanlışlığı önler, toplumun diğer fertlerine izleyecekleri yol hakkında bilgi aktarır…

Sivil toplum örgütleri o ülkenin gelişmişliğinin de bir aynasıdır. Eğer sivil toplum örgütlerinin güçlü bir yapıları var ve önlerinde hiçbir engel yoksa o toplumların geliştiğini açıkça görebiliriz.

İşçi sendikaları, dernekler, mesleki kurumlar, hatta siyasi partiler bile birer sivil toplum örgütüdür. Bu örgütlerin bir kısmı devlet tarafından desteklenir. Bir kısmı da devlet idaresinde, idarecilerin elini kolunu bağladıkları gerekçesiyle yasaklanır. Bu tür yasaklamalar genellikle az gelişmiş toplumlarda olur.

Bir de siyasi görüşe, duruşa göre sivil toplum örgütleri vardır. Örneğin; Kamu Sen, Memur Sen gibi… Bir örnek daha verecek olursak, Disk, Türk-İş, Hak-İş gibi…

Her iktidar kendine uygun bu tür örgütleri kurdurup yönetir. Kurulan bu tür sivil toplum örgütleri(!) her platformda iktidarı destekler. Bu tür sivil toplum örgütünün liderine çeşitli kıyaklar çekilir. Örneğin Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün’e SGK Yönetim Kurulu üyeliği bahşedilerek, emekli maaşının yanı sıra 4.300TL ek maaş alması gibi…

E… Bu kadar kıyak çekilince, bu kıyağın bedelini birilerinin ödemesi gerekir. Kim ödeyecek? O sivil toplum örgütünün(!) üyeleri! Dernekler veya diğer sivil toplum örgütlerinin bir kısmında üyelik isteğe bağlıdır. Mesleki odalara ise üyelik mecburidir.

Bildiğiniz gibi SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize, önce Çalışma Bakanının duyurusu, sonra Başbakan’ın parti grup toplantısında tüm Türkiye’ye haykırdığı zam yapıldı! O zam var ya, işte o zam Mart ayına geldik, hala doğru düzgün ödenmedi.

Oysa bu zam yapılırken ve zam açıklamasından sonra ne tantanalar kopartılmış, iktidara övgüler dizilmiş, iktidar gelmiş geçmiş en başarılı hükümet ilan edilerek, yağın en kalitelisi çekilmişti. Buna örnek olarak, Emekliler Derneği Başkanı Kazım ERGÜN’ün Başbakan’a çiçek verip, çektiği yağın karşılığı olan kıyak yönetim kurulu üyeliğini almasını gösterebiliriz.

İşte Emekliler Derneği Başkanına yapılan kıyağın faturası, 500 bin civarındaki SSK ve Bağ-Kur emeklisine kesilerek, üç kuruş maaşa talim eden ve hayatlarını ülke için feda eden bu insanlara sorulmadan, sırf derneğin başkanına kıyak olsun diye, hiç haberleri olmadan derneğe üye yapılmışlar.

E… Dernek üyesiyseniz bununda bir bedeli olmalı. Bu da bildiğiniz gibi aidattır. Bu aidatlarda kaynağından kesilince, hiç kimse fark etmez! Evet, emeklilerimizin maaşlarından haberleri olmadan en az 12 lira dernek aidat kesintisi yapılarak, derneğin hesabına aktarılmış. Tabi karşılığında bir makbuz kesilmiştir her halde!

Böylesi bir uygulamanın, o sivil toplum örgütünü güçlendirme adına yapıldığını söyleyebilir miyiz? Veya insanlar zorla bir sivil toplum örgütüne üye yapılabilir mi?

Evet, sorulmadan dernek üyesi yapılan emeklilerimiz, habersiz ödedikleri aidatlarını, Ali Tezel’in yazısını okuyarak geri alabilirler. Tabi o zamanda sivil toplum örgüt şemsiyesinden mahrum kalırlar(!)

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..