Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '09

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Büyükada ilmuhaberi

Büyükada ilmuhaberi
 

......kumsal


18 yıldır, Büyükada'da yazları geçirdiğim kartal yuvasından indim. Çünkü, kaldığım tesis geçen sene satıldı. Seferoğlu Klübü, içinde 1999 da bir kaza sonucu yanan Azaryan köşkünün kalıntısı olan muhteşem bir yerdir. Muazzam korusunda yüzlerce bitki ve ağaç barındırır. Okaliptüs te vardır, bambu da. İsteyen yüzme havuzlarından birine girer, isteyen Marmaranın serin sularına atar kendini.. Tenis kortu da vardı, basket ve mini futbol sahası da.. Yeni sahipleri nasıl bir kullanıma açacak bilmem. Kaldığım yer çatı katı olduğundan, balkondaki bacaya kartal kanatları olan bir BJK arması çizmiştim. Halâ duruyor.

Şimdi tuttuğum ev,iskeleden çıkışta kıyı meyhanelerinin bittiği yerde. Denizle aynı hizada bir daire. Denizle aramda, belediyenin zakkumlu palmiyeli çimenlikleri var. Seferoğlu'na giriş paralı olduğundan, herkes giremezdi. Burası halka açık olduğundan, her gün yüz çeşit insan evle deniz arasındaki çimenlere serpişiyor.

Hele hafta sonları iyice kalabalık oluyor. Haşemalılar, bikinili kızlar, mayolu - entarili kadınlar, donlu - donsuz çocuklar.. Çeşit, çeşit insan.. Zakkumların arkası soyunma yeri. Şamreller, simitler, kolluklar, rengarenk toplar. Arasıra devriye gezen polisler. Pek kavga gürültü yok. O kadar çeşit insan tatlı tatlı geçinip gidiyor işte. Kimse kimseye karışmıyor. Benim için, renk cümbüşü. Ada gazetesine karikatür çiziyorum. Malzeme bol.

Burada, bir vapur parasına zeytin, peynir ve domatesle karnınızı doyurup, bisikletle adayı turlayıp çok ucuza bir hafta sonu geçirmek mümkün. Bodrum'u Antalya'yı aratmaz. İstanbul'a hem yakın, hem uzak Adalar. Sanatçısı bol. Kültür- sanat etkinlikleri eksik olmuyor. Adalar Kültür Derneği koro şefi Orhan Sevsar iki yeni Ada bestesi yapmış. Çok güzel, klasikler arasına girer.

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..