Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Büyükanıt Paşa bugün konuşacak mı?

Büyükanıt Paşa bugün konuşacak mı?
 

Kara Kuvvetleri Konutanı Orgeneral İlker BAŞBUĞ


İnsanoğlu özellikle zor zamanlarında güvenebileceği bir dal arıyor daima. Yapılan kamuoyu araştırmaları göstermektedir ki, mazisi savaşlarla bezenmiş Türk halkının halen güvenebildiği birinci dal sivil idarecileri değil ordusudur. Tek başına bu verinin bile demokratikleşme sürecinde bulunduğumuz yeri göstermeye yeterli olduğunu düşünüyorum.

Diğer taraftan aylardır gündemimizi işgal eden ve nihayet son günlerde yegane gündem haline dönüştürülen "ergenekon" gerçeği var. Bir de biliyoruz ki, Anayasa mahkemesinden yapılan açıklamalara göre "AKP kapatma davası" ağustos ayının ilk yarısında bir karara bağlanacak. Dikkatimi çeken bir ayrıntıyı da paylaşmak istiyorum. Bu haberi geçen kaynakların büyük bir çoğunluğu, bu takvimi Genel Kurmay Başkanlığı'nda ağustos sonunda yaşanacak görev değişikliği ile ilişkilendirmekteler.

Dostlarım uzun uzun yazarak zamanınızı işgal etmek istemem. Sivil otoritenin, kendisinden beklendiği gibi güvenilirlik sıralamasında ilk sıraya yerleşmek için yapması gereken hamle, halen liste başı olan askeri otoriteyi karalamak değil güven kazanmak adına samimi davranmak ve daha çok çalışmak olmalıdır. Aksi takdirde, ergenekon biter, "gılgamış" başlatılır ve bu anlamsız asırlık hesaplaşmalar sayesinde kaybeden daima bizler oluruz.

Konu ile ilgili bir diğer hasır altı haber de, kimi çevrelerce iddia edilen "Başbuğ Operasyonu" Yazılanlara göre iktidar, Genel Kurmay Başkanlığı görevine teamülen atanmasına kesin gözüyle bakılan Kara Kuvvetleri Komutanı Org.İlker Başbuğ 'dan rahatsızlık duymaktadır. Katı prensipleri ve kararlı kişiliği ile kendini ispatlamış bir şahsiyet olmanın ötesinde soy ismindeki ağırlığın bile iktidarı düşündürmesine şaşırmak anlamlı olmaz. Ancak yine de böyle yersiz ve zamansız bir tasarrufa kalkışılabileceğini ummuyorum.

Bu güncel gelişmeler ışığında bugün saat 16:00 da basın karşısına çıkacağı bildiren Genel Kurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın günlerdir süren suskunluğunu bozarak yapacağı muhtemel açıklamalar büyük önem kazanıyor...

Sevgiyle,
 
Toplam blog
: 36
: 1267
Kayıt tarihi
: 25.05.08
 
 

İstanbul'da doğdu. Teknik Lise Elektronik Bölümünde okurken rakamlara olan ilgisini de keşfetti. ..