Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

06 Aralık '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Büyükçekmece Depreme hazırlanıyor!...

Büyükçekmece Depreme hazırlanıyor!...
 

Doğalgaz Santral’inde deprem semineri…
 
Büyükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Cengiz Topel Yaylacı, Ambarlı Türk Elektrik kurumuna ait (EÜAŞ) Doğalgaz Çevrim santralindeki personele deprem konusunda bilgilendirme semineri verdi.

Deprem gibi afetlerdeen tehlikeli ortamlardan birisinin doğal gaz santralleri olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediyesi sivil savunma Uzmanı Cengiz Topel Yaylacı, santral personeline olası bir deprem anında öncelikle yangının çıkmasını önlemek için vana ve şalterleri indirmek gerektiğini söyledi.

1999 depreminden sonra halkın deprem konusunda eğitilmesi gerektiğini çok iyi algıladıklarını söyleyen Sivil Savunma Uzmanı Cengiz Topel Yaylacı,”99 depremini yaşadıktan sonra vatandaşın deprem konusunda mutlaka eğitilmesi gerektiğini anladık ve hemen deprem bilinçlendirme semineri çalışmalarına başladık” dedi.

Türkiye’nin yakıt ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Ambarlı Doğalgaz Çevrim santralindeki 480 personele deprem semineri veren yaylacı; “ Depremde yaşanan panik ve eşyaların hareketliği ölüm ve yaralanmalara neden olmaktadır. Sarsıntı olmaya başladığı andan itibaren merdivenler ana binadan bağımsız olarak sallanırlar. Bu yüzden merdivenleri kullanmak doğru değildir” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı ile bu tür bilinçlendirme seminerlerini başlattıklarını anlatan Yaylacı konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “deprem başta olmak üzere her türlü afetlere karşı hazırlıklı ve telaş yapmamalıyız. Panik ortamını ortadan kaldırıp hazırlıklı olmanın da en önemli şartı afetlere karşı tatbikatları çoğaltarak halkımızı hazırlamalıyız. Belediye olarak elimizden geldiğince halkımızı olası depreme karşı hazırlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Seminerde depremle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattığından dolayı Büyükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Cengiz Topel Yaylacıya teşekkür eden EÜAŞ Ambarlı Fueloil Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali İşletme Müdürü Lütfi Coşkun da ,”1999 depreminde çok kötü anlar yaşadık. İkinci bir olası depremde nerde neyi nasıl yapacağımızı nasıl tedbir alacağımızı iyi bilmemiz lazım ve bu semineri çok iyi değerlendirerek anlatılanları ailelerimize ve dostlarımıza aktarmamız lazım” şeklinde konuştu.

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

***

Ulaşım ve iletişim bilgileri:

Facebook: Sabiha Rana | Facebook

Facebook : http://www.facebook.com/sabiha.rana

Twitter: http://twitter.com/#!/sabiharana

Milliyet Blog : http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

Naberler.com: http://www.naberler.com/Blog.aspx?Web=sabiharana&CID=6076

YouTube: Sabiha Rana adlı kişinin profil resmiSabiha Rana

İletişim: sabiharana@sabiharana.com

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..