Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

01 Nisan '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Büyükçekmece’nin ''Yat Limanı'' Projesi hayata geçiyor…

Büyükçekmece’nin ''Yat Limanı'' Projesi hayata geçiyor…
 

Yat Limanı Projesi


Büyükçekmece’nin kaderini değiştirecek Yat Limanı Projesi hayata geçiyor…

Büyük proje start aldı…

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün uzun uğraşıları sonucu Büyükçekmece Yat Limanı projesi nihayet start aldı.

Yaklaşık 600 kapasiteli Yat Limanı projesi ile ilgili Başkan Akgün, Büyükçekmece yat turizminin odak noktası haline geleceğini söyledi.

Yat Limanı Projesini başta Büyükçekmece olmak üzere bölgenin kaderini değiştirecek bir çalışma olarak nitelendiren Başkan Akgün; “ Yapımcı firma burada çok büyük bir proje gerçekleştiriyor.

Yaklaşık 40 milyon Euro’ luk bir proje. Bu çalışma tamamlandığında Başta Büyükçekmece olmak üzere İstanbul’un çok şey kazanacağına inanıyorum ”dedi.

YAP-İŞLETLE YAPILIYOR…

Büyükçekmece Belediyesi’nce İstanbul’un en büyük Yat Marinası olarak yapılacak olan projenin yap-işlet modeli ile gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Akgün; “ İstanbul’un en büyük marinasını yapıyoruz.

Yaklaşık 600 yatın Büyükçekmece’ye gelmesi bölgeye aynı zamanda ekonomik bir canlılığında gelmesine neden olacaktır. Marina tamamlanıp hizmete açıldığında burada yaklaşık bin kişiyi istihdam etme imkanı bulunacaktır ”şeklinde konuştu.

Öte yandan yaklaşık 10 yıldan beri ücret ödemeden yat ve teknelerini buraya bağlayan tekne ve yat sahipleri yat limanını terk etmemekte direndiğini ifade eden Başkan Akgün, bu insanlardan son 5 yılın ücretini geriye dönük olarak mahsup etmek üzere harekete geçtiklerini belirtti.

Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi “ Yat Limanı inşaat alanından çıkartmak istediğimiz bu yat ve tekne sahipleri yaklaşık 10 yıldan beri hiçbir ücret ödemeksizin Büyükçekmece sahilini barınak olarak kullanmaktadırlar.

Bu insanlar kendilerini balıkçı diye adlandırmalarına rağmen bunların balıkçı olmadıkları ve Büyükçekmece’de oturmadıklarını herkes biliyor.

Bu insanlar 10 yıldan bu yana yat ve teknelerini limana hiçbir ücret ödemeksizin bağlıyorlardı. Yat Limanı inşaatının başlayacağını yat ve teknelerini başka limanlara çekmeleri için kendilerine bir yıl önceden uyarmıştık.

Bugün itibari ile süre doldu.Bu yat ve tekne sahiplerine tavsiyemiz bir an evvel teknelerini buradan almalarıdır.”

Bende diyorum ki! Haydi hayırlısı inşallah..


Kaynak: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından tarafıma iletilen bilgilerdir..

Büyükçekmece Haberleri: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100836

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..