Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '12

 
Kategori
Deneme
 

Büyüklere...

Büyüklere...
 

İçimizdeki çocuk


Yollarımız var, geçip gittiğimiz geçmişe dair ama çok çabuk unuttuğumuz. Çocukken mutfak tezgahından annemizin yaptığı o güzelim bisküvili, muhallebili pastaları aşırmak için boyumuzun yetmediğinden çekiştirdiğimiz sandalyeleri unutuyoruz. Çalıp çalıp kaçtığımız kapı zillerini, unutuyoruz kaç komşunun camını topumuzla kaç kez kırdığımızı… Bir zamanlar bizimde çocuk olduğumuzu, bizi de anlamadıklarını, apayrı bir dünyamız olduğunu unutuyoruz ki; bugün çocuklarımızla büyüklerin dili ile konuşuyoruz. Çocuktur, unutur mu diye düşünüyoruz acaba… 

Evet, unutuyorlar aslında. Unutuyorlar ama mutlu olmuyorlar. Çocukluğun sevinci, endişesi, bitmez tükenmez hayalleri bambaşka… Şimdilerde bir masal anlatmak, birlikte bir çizgi filmi paylaşmak zor geliyor bize. Sorduklarına ayrıntıyla açıklayıcı cevap vermek, kısaca hayatı anlatmak ne kadarda yorucu geliyor... 

Oysaki hepimizin içinden mutlaka işi gücü bırakıp kırlara, bayırlara koşmak, ağaçlara tırmanmak, dizlerimiz kanayana kadar düşe kalka top oynamak geçiyordur zaman zaman.. 
Bir kalabalıkta katıla katıla gülmek, çok bunaldığımızda burnumuzu çeke çeke ağlamak istiyoruz. 

Karpuzu kabuğuyla dilimleyip, sokakta üstümüze akıta akıta yemek istiyoruz. 

İstiyoruz, misketleri ceplerimize doldurup, kaldırımda arkadaşlarımızla oynamak ve salıncakta ayağa kalkıp çıkabildiğimiz en yakın yerine gökyüzünün yükselerek sallanmak.. 
Yani hep bir yerlere gidip, bir şeyler yapmak istiyoruz. Çünkü çocukken gitmenin ne olduğunu bilmiyoruz ve büyümeyi çok istiyoruz. 

Büyüdüğümüzde, birileri çocukluktan söz ettiğinde ancak hatırlıyoruz ve- bende çocuktum- diyerek tekrar unutuyoruz. 

Neden mi? Çünkü çok işimiz var yetişecek, bir yerlere yetiştirilecek. Önümüzde bir zaman var akıp giden, bizi beklemeyen. 

Ne kadar üzücü, kimsenin artık vakti yok çocuk olmaya.. 
Çocuk olup uçsuz bucaksız maviliklere uçmaya, yemyeşil ormanlarda kaybolmaya.. 

En azından içinizdeki çocuğun, yanı başınızdaki çocuğu anlaması ve yaşatması dileklerimle..

 
Toplam blog
: 20
: 1693
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

Sanat ve Edebiyat penceremden sizlere seslenmeye çalışacağım....   BİYOGRAFİ : 1966 yılın..