Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '09

 
Kategori
Dünya
 

Büyüklük

Büyüklük
 

Obama Türkiyede. İşte büyük ülke, ve büyük başkan. Öyle, Davos'ta esmek, Nato'da veto çekmekle olmuyor. Ne zaman dünya önünüzde ceket iliklerse, o zaman büyük oluyorsunuz. Vetonun arkasında duramadık, Filistinde de hiç bir şey değişmedi.

Dünya nüfusu hızlı bir şekilde artınca, sorunlarla başedebilmek güçleşti. Devletler, çeşitli birliktelikler oluşturmak zorunda kaldılar. Birleşmiş Milletler, Nato, Cento, Avrupa Birliği ve adını, sanını ezberleyemediğimiz, daha bir çoğu. Temelinde para olmayan birlikteliklere katılmak, genelde kolay oluyor. Temelde para varsa, sizde biraz yoksul sayılıyorsanız, kapı önünde bekliyorsunuz.

Nato, bir savunma birlikteliği. Geçmiş zamanın, büyük düşmanı, demir perde ülkelerine karşı kurulmuştu. Ne gariptir ki, zamanımızda bu ülkelerin bazıları da Natoya girebilmek için kapı önünde bekliyorlar.

Biz de başka kapılarda bekliyoruz.

Nedense bu birlikteliklerin içi cıfıt çarşısı gibi kaynıyor. Nato üyeleri, bir birlikteliğin içindeler ama, bir birlerinin dostu oldukları söylenemez. Türkiye ile Yunanistan aynı yatakta olur mu? Fransa ile Almanya birlikteliği, göstermelik olmaktan öteye gidebilir mi? Bunlar, sözde ortak düşmana karşı, Nato üyesi oldular, ama, biri diğerini, bir kaşık suda boğabilir. Nato içerisinde, bizimle gerçek dost olan bir ülke var mı? PKK yı kışkırtıp, üzerimize salan, himaye eden, maddi destek sağlayan ortaklarımız değil mi? Yunanistanda PKK kampları yok muydu? Danimarka, ROJ TV yayınlarına olanak sağlayıp PKK militanlarını saklamıyor mu? Fransa, Almanya, İngiltere, Kürtleri kışkırtmıyorlar mı? Bu nasıl savunma ortaklığı?

Veto haklıydı. Haklı gerekçelerimiz vardı. Ama, arkasında duramadık. Obama ve IMF direncimizi kırdı.

Rasmussen, Roj TV yi kapatma sözü verip, karikatürler için özür dileyeceğini ve İslam ülkeleri ile iyi ilişkiler kuracağını söyledi. Obama, AB ye girmemize destek verecek. Derken, Başbakan asıl gerekçeyi açıkladı. IMF ile anlaştık. Kredi 40 Milyar dolar olabilir. Felaket tellalları boşuna heveslenmesinler, dedi. Vetoyu 40 milyar dolara sattık. 40 Milyar daha verseler, belki, APO DTP genel başkanı olur. Bir kırk milyar daha, Kürtlere özerklik veririz.

Bu kırk milyarlar bir işe yarar sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Doğacak çocuklarımızın IMF ye olan borcu, biraz daha artar, o kadar.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..