Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fevzi Gültuna (Cavıldak)

http://blog.milliyet.com.tr/fevzigultuna

14 Şubat '11

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İ.Melih GÖKÇEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İ.Melih GÖKÇEK
 

Sayın Başkan; 

Sincan, Etimesgut, Eryaman, Fatih Mahallesi, Yeni kent, Ayaş’da oturan nüfusun çoğunluğu işçi, memur ve öğrenciden oluşmaktadır. Bu semtlerde yaşayan vatandaşlarımız merkeze uzak olmamasına rağmen bu semtleri tercih etmelerinin nedeni; kiraların ve daire fiyatlarının diğer semtlere nazaran daha ucuz olmasıdır. 

Merkeze 25-35 km olan mesafe şuan ki yapılan düzenleme ile en az 3-4 km daha uzamaktadır. Şöyle ki Bakanlıklardan Eskişehir yolunu takip ederek Eryaman, Fatih Mahallesi, Yeni kent, Ayaş istikametine gidecek olan hemşerilerimiz, Ayaş yolu Şeker Kavşağında köprülü kavşak düzenlemesi yapılmadığından Batıkent yönüne doğru “u” çizerek dönebilmektedir. Bu dönüş mesafesi de uzun olan yolumuzu da iyice uzatmaktadır. Günü yorgun olarak tamamlayıp bir de Bakanlıklardan evine kadar yolculuğu ayakta yapan bir insanın, evinde ailesi ile kuracağı iletişimi bir düşünün. 

Tabi ki İstanbul yolunu takip ederek Etimesgut ve Sincan’a giden vatandaşlarımız da Köprülü kavşak düzenlemesi yapılmadığından dönüşlerini Eryaman kavşağından yaptığından bu istikamette de yol uzamaktadır. Hülasa hangi yoldan gelirsen gel Köprülü Kavşak Düzenlemesi yapılmadığından yol uzamakta, yolun uzaması da evde ve işimizde stresimizin artmasına sebep olduğundan biran önce Köprülü kavşak düzenlemesinin yapılması gerekmektedir. 

Birde Ayaş yolu üzerinde bulunan Optimum İş Merkezine gelen vatandaşlarımız araçlarını çift sıra olarak Anayol üzerine park ettiklerinden Sincan tarafından gelip Eryaman’a dönüş trafiği güçleşmekte ve kazalar meydana gelmektedir. Bir an önce tedbir alınması gerekmektedir 

Sayın başkan; 

Bu bölgede oturup da İstanbul yolundan şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızın seyahatlerini kolaylaştırmak için Ayaş yolu ile İstanbul yolunun birleştiği kısımda trafiği aksatmayacak şekilde uygun bir yer tespit edilerek yolcu İndirme ve Bindirme peronları yapılması bölge halkının seyahatlerini kolaylaştıracaktır. 

Ulaşımla ilgili anlatmağa çalıştığım problemlerinin giderilmesi durumunda hem bölge halkı rahatlayacak hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. 

 
Toplam blog
: 78
: 604
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

1957 Amasya' da doğdum.İlkokulu Amasya' da okudum. Ortaokul ve liseyi Sincan' da, yüksek okulu Samsu..