Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Büyükşehirler ve yeni iller geliyor!

Büyükşehirler ve yeni iller geliyor!
 

İçişleri Bakanı açıkladı: Denizli, Şanlıurfa ve Malatya Büyükşehir kapsamına alınacak.

Evet, 750.000 nüfus şartı 400.000'e indirilerek, Trabzon ve Kahramanmaraş' da Büyükşehir statüsüne kavuşacak.

*

12 Eylül referandumunda hedefe ulaşmak için hükümet düğmeye basmış durumda. "Gayeye ulaşmak için her vasıtayı istisnasız kullanmak lâzım" anlayışı ile, önümüzdeki günlerde, yeni vaatler ve yeni haberlere hazırlıklı olmalıyız.

Bu haberler ne mi olabilir?

İlk önce, sandıklarda görev yapacak olanlar, sandık başkanları ÖĞRETMENLER olacağından, okullar açılmadan, ÖĞRETMEN MAAŞLARI'na zam gelebilir.

Muhtar ödenekleri, harçları arttırılabilir. Muhtarların eline geçecek meblâğlar ile öğrenci kredilerinde nisbi artışlar sağlanabilir.

Sonra, 81 il sayımızın 91-95 olması çalışmalarına süratle başlanabilir.

Büyükşehir belediyesi olan ilimizin sayısı 16 idi, süratle 25' e çıkarılabilir.

Terör nedeniyle göç almış, nüfusu artmış il belediyelerine "terör mağduriyeti" adıyla, kentleşme-alt yapı ve temizlik işlerini kapsayacak şekilde yeni bir kaynak yaratılabilir. Böylece Güneydoğu Belediyelerine "şirince bir gül" sunulabilir.

*

Bütün bunlar referandum sandığında EVETlerin fazla çıkması için yapılabilecekler. Bunlarla sınırlı değil tabi, hükümetin alacağı kararlar ile yapılabilecek olan herşey yapılmaya çalışılacaktır.

*

O nedenle, AKP il teşkilâtlarında hummalı çalışmalar devam edecek; Gaziantep'te dağıtılan "kömür" gibi, sosyal dayanışma fonu imkânları da elbette seferber edileceğe benzemektedir.

Sel önünden kütük kaçırmak zevkli olsa gerek. Kaçırılan fırsat büyük olurmuş. Tam zamanı. İllerimiz, mitingler öncesi siyasetle yapacağı her türlü pazarlığı masaya getirmeli. Alacaklarını şimdiden almalılar. Bu normal bir "al gülüm-ver gülüm" hadisesinden başka bir şey değildir.

*

Sandık için, mühür için; vaatler manzumesi de gelebilir, ama, bu manzumeler, CHP' nin çiçeği burnunda Genel Başkanı' nın ((İktidara gelirse cennet dahil herşeyi verebileceği))) cinsinden olmayacağını sanıyorum. Zira, Genel seçimler pek de uzak değil...

 
Toplam blog
: 28
: 2100
Kayıt tarihi
: 14.04.09
 
 

1952 ankara-Elmadağ doğumluyum. 1975 yılında A.D.M.M.A' den makina Mühendisi olarak mezun oldum. 2..