Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '07

 
Kategori
Bayramlar
 

Büyümüş hallerimize bayramlar

Büyümüş hallerimize bayramlar
 

Bayramlar sanırım çocuk çağlarda daha bir anlam kazanan günlerdir. Çocuk çağlarda hepimizin elleri topladığı şekerlerle aroma kokmuştur, gökyüzü bir başka mavidir o zamanlar bayram günlerinde ve büyüklerden duyulmuş; "Bayramda küslük olmaz" gibi sözlerle uzatılırdı minik eller barışmaya, bitirmek için küslükleri.

İnsan büyüdükçe yaşadığı zorluklar ve çevresinde gördüğü acı olaylarla bayramlara ayrı bir mahsun bakıyor, hiç bir şeker artık tatlandırmıyor yüreğimizin gri katmanlar oluşmuş çocuk tarafını. Otomotiğe takılmış bir zaman aracında giderken Dünya' nın her tarafında ve ülkemizdeki acı olaylar set oluşturuyor ötesindeki güzel manzaraların önüne ve belki ilk defa bu kadar belirgin olarak, sosyal acıların yanına küresel ısınmada oturuyor bu yıl en kötü yanını göstererek. Yani doğa da gelecek bayramlar için hiç güzel müjdeler vermiyor; kutupda küçük bir buzun üzerine sığınmış bir kutup ayısı görüntüsüyle.

Çocuklar yine cıvıl cıvıl şeker toplayacaklar bu bayramda da, yine umarsız, gökyüzünün masmavi olduğuna inanarak, hayallerinde çikolatadan evler olacak tıpkı masallardaki gibi. Bizler büyümüş halimizle önüne Dünya acılarının set çektiği gökyüzünün rengini yine gri göreceğiz gibi bu bayramda da. İyi bayramlar...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..