Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Buyurun, Süper Final! Beşiktaş 0-2 Galatasaray

Buyurun, Süper Final! Beşiktaş 0-2 Galatasaray
 

Spor Toto Süper Lig'in Süper Final'inde Şampiyonluk Grubunun erteleme maçı oynandı. Beşiktaş, Fi Yapı İnönü Stadyumu'nda Galatasaray'ı ağırladı. Felipe Melo ve Aydın Yılmaz'ın attığı gollerle galip gelen taraf lider oldu fakat kuşkusuz maçtan çok daha öte şeyler var konuşulacak.

Biz yine de öncelikle sahadaki futbolu değerlendirerek başlayalım. İlk yarıda keyif veren, iyi bir futbol olduğunu söyleyebiliriz. En azından Galatasaray'ın yaptığı pas trafiği, bana dün akşam oynanan Fenerbahçe maçını hatırlattı. O maçta da oynanan oyundan herkes keyif almıştı, bu akşam ilk yarıda oynandan da öyle diyebilirim. Yine pozisyon açısından eksikti, doğru. Uzaktan şutlar daha fazla denendi, ceza sahasına pek girilemedi. Zaten ilk gol duran toptan, ikinci gol de ceza sahası dışından gelen şuttan oldu. Beşiktaş da çok fazla pozisyona giremedi. İkinci yarıda daha ortada geçen bir oyun vardı, Galatasaray iyi oynamadı, siyah beyazlılar biraz daha üstün göründü. Fakat akıllıca bir hamle vardı.

Fatih Terim'in Necati'yi alıp Aydın'ı sokması olumluydu. Oyunu biraz daha rahatlattı Aydın. Necati'nin görevi de önemliydi, rakip savunma oyuncularını üstüne çekerek Elmander'e boş alan oluşturuyordu. Elmander üstüne düşeni çok fazla yapamadı, daha fazla pozisyona girmesi gerekiyordu. Konsantrasyon yeterince iyi değildi. Engin'i çok beğendim Galatasaray adına, Melo ve Selçuk da iyi performans gösterdiler. Savunma biraz daha dağınıktı. Beşiktaş, hataları değerlendiremedi. İlk dakikalarda sarı kırmızılıların hatalarından gol bulabilselerdi, rahatlar ve oyunu farklı bir yöne çekebilirlerdi. Bireysel performanslar öne çıkamadı, paslaşma da iyi olmayınca gol bulamadılar. 

Süper Final oynayan takımların kendini bilerek daha iyi performans ortaya koyması ve daha fazla pozisyona girmesi gerekiyor. 

Hakem bugünden sonra muhtemelen çok eleştirilecektir. Olabilir, ben hakem konusunu hiçbir zaman kaleme almam. Beşiktaşlı arkadaşlarımız, kardeşlerimiz Galatasaray'ın hak etmediği bir galibiyeti aldığını da söyleyebilirler. Ben de o zaman şöyle bir soru yöneltiyorum, Galatasaray Süper Final'i hak etmiş miydi? Şu anda bu maçları oynamak zaten sarı kırmızılılara yapılan büyük bir haksızlık değil midir? Umarım hakemlerimiz de bundan sonra soyunma odasına polislerle gitmek zorunda kalmazlar.

Peki ya bu taraftarı bu kadar hırçın yapan kimdir? Bu sistemi getirenlerdir. Oynanacak birçok derbi maçı var. Sanıldığı gibi gerginlik azalmayacak, holiganların hepsi yine iş başında olacak. Ve Türk futbolu, çirkin görüntüleriyle geri gitmeye devam edecek. Bunun suçlusu bellidir. Yine de ne olursa olsun sahaya girerek futbolcuya saldırmaya çalışmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Kulüplerinin ceza almasına yol açacak sahaya girenler, ben de bunlara gerçek taraftar demiyorum zaten çünkü gerçek taraftar kulübünün çıkarını düşünerek hareket eder.

Doğru olan bir şey var ki, Şampiyonluk Grubu'nda henüz ilk maçlardan olanlar, bu sistemin Türk futboluna yaramayacağının göstergesidir. Kalan beş haftada kim bilir daha ne olaylar olacak, ne canlar yanacak. Bunun hesabını kim verecek, onu da çok merak ediyorum.

Belki de bütün bu olaylar birilerinin işine geliyor. Sezon sonunda umarım herkes hak ettiğini almış olur. Süper Final'in kalan maçlarında her iki takıma da başarılar diliyorum.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..