Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Buzda kaymak!

Buzda kaymak!
 

Evet, futbolseverlere uzun, normalde kupa maçları ile kısa bir devre arasından sonra Süper lig maçları tekrar başladı.

Hem de ne başlama!

Galatasaray buzda kayıp, aşağılara doğru yuvarlandı!

Devre arasında Galatasaraylı Yöneticilerin Mehmet Yıldız’ı transfer etmek(!) için oyalayarak, kafasını karıştırmalarına rağmen ve de Mehmet Yıldız’a rağmen Sivas etkili bir oyundan sonra Galatasaray’ı 2-0 gibi net bir skorla yendi.

Şimdi Galatasaraylı arkadaşlar, biz 45 dakika eksik oynadık derler. Haklılar da!

Ancak üzülmesinler. Sivas, Fenerbahçe’yi de yenmişti.

Çok kısa bir süre sonra Fenerbahçe, Sivas’ı İstanbul’da yenerek Galatasaray’ın da intikamını alır!

Gelelim hava şartlarına ve sahaya:

Tam bir Felaket! Böyle sahalarda maç oynanmamalı. Bakınız, Antalya tüm dünya takımlarının kamp ve ikinci yarı hazırlıklarını yapmak için geldikleri bir yer.

Sivas gibi, Kayseri gibi yerlerde belli zamanlarda maç yapılmamalı.

Böylesi sahalarda top oynayan oyuncular, her an sakatlanabilir, her an Ümit Karan gibi oyundan atılabilir. Nitekim de öyle oldu. Yan hakemin üzerine su sıçratmış(!) ve oyundan yan hakemin söylemi ile atıldı! Ha Ümit Karan’a yapılan hareket Faul olabilir mi? Bence olamaz.

Bir de Galatasaraylı teknik heyete, bir şeyler söylemek isterim. Lincoln nerde?

Her olayın içine giren Sabri’nin gördüğü Sarı karta ne demeli!

Böylesi sahalarda oyuncuların performanslarını değerlendirmek doğru olmaz. Böylesi sahaya alışık olan ev sahibi takımın avantajlı olduğu da her halinden belli oluyor! Fazla uzağa bakmaya da gerek yok! 90 dakikanın sonucundaki skor her şeyi açıklıyor.

Birde maçın hakemi Yunus Yıldırım’dan bahsedecek olursak. O da tıpkı sahadaki futbolcular gibi vasattı. Maç sonunda yaptığı açıklama ile Ümit Karan’ı, Yardımcı Hakeme küfür ettiği için attığını söyledi. O zaman Ümit Karan veya hakemden birisi yalan söylüyor! Bence de Ümit Karan doğru söylemiyor. Çünkü yayıncı kuruluşun çekimlerinde küfür ettiği açıkça belli oluyor.

Gelelim Sivasspor ve Teknik Direktör Bülent Uygun’a: Her haliyle, efendiliğin ve sporculuğun timsali. Ancak Sivasspor her takımı yenebileceği gibi, her takıma da yenilebilir. Özellikle alt sıralarda yer alan takımlara!

Evet, Sivasspor Şampiyon olabilir mi? Çok zor! İstikrar ve şampiyonluğa oynamanın stresini kaldırabilecek oyuncu sayısı nerdeyse yok!

Sivasspor ve Teknik Direktör Bülent Uygun’u kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..