Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Buzlar Çözüldükce Rahatlayacaksınız

Buzlar Çözüldükce Rahatlayacaksınız
 

Arındıkca buzlarınız çözülecek


Her ne sorun var ise hayatımızda, her kim sorun çıkarıyorsa hayatımızda hepsini yaratanın biz olduğumuzu anlayıp, çözüm için tüm sorumluluğu üstümüze aldığımızda buzlar çözülmeye başlar. Fark ettikçe, affettikce, sevdikce, bütünlüğe, tanrısallığa bağlandıkça arınırız, arınırız, arınırız... Ve bazen bir anda bazen de yavaş yavaş bir sihir olur. Hızını içimizdeki aydınlanmanın derecesi belirler ve yavaş yavaş buzlar çözülmeye başlar.

Hayatımızda oluşan herşeyin bizim yansımamız olduğunu fark etmek, neyi nasıl hayatımıza çektiğimizi bilmek, başta biraz acı verse de zamanla egolar küçüldükçe, yargılamalar, suçlamalar hayatımızdan çıktıkça sevgiye daha fazla yer açılır. Sevgiyle bakabilmek iç huzurumuzu dengemizi artırır ve yaşamı daha iyi algılarız.

Bugün farkındalığınızı artırmak, biraz buzları çözmek için iç sesinize odaklanın. Gün boyunca her an farkında olun . Bakalım diğer insanlar hakkında, kendi hakkınızda, durumlar hakkında içinizden neler geçiyor? Neler konuşuyorsunuz?

Etrafınızda bulunan insanların en çok neleri dikkatinizi çekiyor? Onlarla ilgili nasıl yorum yapıyorsunuz?

- Ne biçim giyinmiş bu?

- Şişman

- Burnu ne çirkin

- Ne biçim konuşuyor, ne kadar kaba

- Gıcık

- Varoş

- Bencil... gibi yorumlar, yargılar içinde misiniz? Aklınızdan geçenleri sözlü olarak söyleyip söylememeniz önemli değil, aklınızdan geçiyorsa içinizdedir. Ve bu da size geri dönecektir.

Yargılarımızı ve egonun devreye girdiği anları fark etmek, onlardan kurtulmak için çok iyi bir başlangıçtır. Hadi, bugün biraz buz eritmeye ne dersiniz? Kendinizi anbean gözlemleyin. Ve her ego ya da yargı yakaladığınızda onun yerine iyi bir düşünce koyun.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu 

www.arzubiyiklioglu.com

www.farketuyguladegis.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..