Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '12

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Buzlu yollar ve kaldırımlar temizlenmelidir !

Buzlu yollar ve kaldırımlar temizlenmelidir !
 

Geçen gün işe otobüsle gelirken kötü bir kazaya rastladım.

Bir vatandaşımız otobüs durağına gelirken yetişmek isterken ayağı kaydı ve düştü. Düştükten sonra kalktığında burnu kanıyordu, bir yandan etraftan insanlar ellerinde kağıt mendiller ile yardım etmeye çalışıyordu. İnsancık orada hem canı ile uğraşıyor hem de bu vaziyette nasıl işe giderim diye düşünüyordu sanırım. Gerçekten zor bir durum.
 
İşte bu gibi durumlara artık hiç bir vatandaşımızın mazur kalmaması için belediyelere büyük görevler düşüyor. Kar yağdıktan sonra yolları buz tutuyor. Ana yollar ve belki de ana caddelerdeki kaldırımlar kardan temizleniyor ama ara sokaklar ve kaldırımlar ne yazık ki temizlenemiyor. Çocuklar okula gidiyor okulların önü bile temizlenmiyor. Tabii eskiden öğrenciler, öğretmenler birlikte temizlerdik ama şimdi bu işler çok riskli bir şikayet oldu mu öğretmenlerin, okul yöneticilerinin başı ağrır.
 
Aslında bu gibi durumların önüne geçmek için yapılacak şeyler var. Mesela bir girişimci ortaya çıkıp bu kaldırımlardaki buzları temizlemek için bir alet veya makina keşfedebilir. Bildiğim kadarıyla soğuk memleketlerde buz kıran makinalar yollarda çalışıyor ama kaldırımları temizleyene şahsen henüz rastlamadım.
 
Ya da belediyeler günlük bir bedel karşılığı bu iş adam tutabilirler. Örneğin o kadar işsiz insan var, o kadar paraya ihtiyacı olan insan var, üniversite öğrencileri var. Hem bu insanlara sıcak kap yemek verilebilir hem de emeklerinin karşılığı verilerek hem bu insanlara destek olunur hem de yollar buzlardan temizlenir.
 
Devletin, yerel yönetimlerin bu konulara ağırlık vermesi lazım. Dünya vatandaşımı nasıl korururum diye düşünüyor, hastane istatistiklerinden elde ettiği veriler ile önlemlerini alıyorken bizim hiç bir şey yapmamamız bu zamanda olmamalıdır.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..