Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Buzlu zeminde... Eskişehirspor 0-0 Galatasaray

Buzlu zeminde... Eskişehirspor 0-0 Galatasaray
 

Spor Toto Süper Lig'in 21.haftasında Eskişehirspor, Eskişehir Atatürk Stadı'nda lider Galatasaray'ı ağırladı. 9 maçtır galibiyet serisini koruyan sarı kırmızılılar, kırmızı siyahlılar karşısında aldığı beraberlikle serisini bozmuş oldu. 

Keyifli bir maç izlemediğimizi söylemem gerekiyor. Bu durumda sahanın fiziki şartları oldukça etkiliydi. Çok kötü bir zemin vardı ve futbol oynamaya elverişli değildi. Futbolcular korkarak oynadı. Sakatlanmaktan, yanlış bir şey yapmaktan, risk almaktan korkarak oynadılar. Tabii bu da sahadaki oyunu tamamen etkiledi ve zevksiz bir hale getirdi. İzlediğimiz futboldan ötürü kimseye eleştiri hakkımın bile olmadığını hissediyorum çünkü düşünüyorum, onların yerinde ben olsam bu şartlarda ben de iyi bir futbol sergileyemezdim.

Ev sahibi Eskişehirspor'la başlayalım. Galatasaray karşısında üstün taraftı. Daha tak oynadığını ve oyunda kendini kabul ettirdiğini söylemeliyiz. Savunmada dikkatliydi, rakibine pozisyon vermedi. Atak organizasyonlarında da pozisyonlar bulsa da bunları değerlendirmedi. Şut denemeleri akıllıcaydı çünkü kaygan zeminde Muslera gibi bir kaleciye karşı gol bulma olasılığı artıyor, takdir edilecek bir yöndü. Kötü futbolun iyi oynayanı diyebiliriz ev sahibi ekip için. Sarı kırmızılıların sağ tarafındaki açığı iyi yakalayarak özellikle Volkan'la o kanadı iyi kullanıp tehlike yarattılar. Ayrıca futbolcuların takipçiliği de iyiydi.

Galatasaray'a gelirsek, haftalardır iyi futbol oynamıyordu aslında. Etkileyici bir performans sergilemeden dört veya beş gol atmayı başarabilmişlerdi. Kısacası atak bir takım vardı sahada ve Baros-Elmander ikilisinin katkılarıyla bir şekilde gol bulunabiliyordu. En başta Baros'un yokluğu takımı çok etkiledi. Pozisyon bile bulamadı sarı kırmızılılar. Elmander ileride yalnız kaldı, destek gelmedi. Zaten Fatih Terim maça 4-5-1 dizilişinde başladı. Bu durumda gol olmaması çok normaldi çünkü futbolcular ataktan çok savunma yaptılar. 

İkinci yarıda 4-4-2'ye dönülse de, Sercan hiçbir şey yapamadı. Tabii bu arada diğer futbolcuların etkisizliğinden de bahsetmek gerek. Emre ve Kazım kanatlarda kendini göstermedi, etkisizdi. Beklerin hücuma desteği yoktu. Sabri'nin çıkıp Yiğit'in girmesi belki gerekli bir hamle gibi göründü ama Yiğit beklentilerin altında kaldı. Ayrıca Kazım da dikkatsizdi savunmada. Kazım'ın oynamaması taraftarıyım hala. Galatasaray'ın sağı Eboue gittikten sonra gerçekten çok etkisiz kaldı. Hep soldan gelmeye çalışan bir takım var. Özellikle bu maçta bu da etkisiz kaldı. Sahada takımını ateşleyen bir futbolcu yoktu. Takımı beğenmedim ama yine de zeminin etkisi de var, bu sebepten çok da fazla bir şey yazmak istemiyorum. 

Her iki takıma da ligde başarılar... 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..