Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '18

 
Kategori
Sağlık
 

C Vitaminin Faydaları ve Hangi Besinlerde Bulunur

C Vitaminin Faydaları ve Hangi Besinlerde Bulunur
 

Ankara’dan Mayıs ayında Fethiye’deki bahçeme geldiğim zaman bahçemdeki ağaçlarda portakal, limon, greyfurt, mandalinaları gördüğümde içim açılıyor. Ayrıca arka bahçemde çilek, kivi adeta bize gülümsüyor.

Sağ olsun bahçıvanımız yeşil ve kırmızıbiber, roka, tere, soğan ekmiş. Bunların hepsi C vitamini içeren besinler.

C vitamininin yararlarını sizler için araştırdım, yine de her şeyin çoğu zarar azı karar, doktorunuza sorup tüketmenizi öneririm. Sağlıklı mutlu günler.

NAHİDE ÇELEBİ

C Vitaminin Faydaları ve Hangi Besinlerde Bulunur
C vitamini vücut sağlığımız için gün içerisinde muhakkak tüketmemiz gereken vitaminlerden biridir. C vitamini vücudumuzda birçok göreve sahip bir elementtir. C vitamini güçlü bir antioksidandır. Ayrıca  C vitamini  güçlü bir kolejan kaynağıdır. Bu yüzden, kan damarlarının zayıflaması ve sızma yapması,  kemikler ve bağlayıcı dokuların zayıflaması ve cilt sarkması gibi hastalıklara karşı vücudu koruyacaktır. Yapılan tıbbi araştırmalar sonucunda C vitamininin kansere karşı önleyici bir etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Katarak oluşma riskini azaltıyor. Güneş ve güneş ışıklarına karşın gözlerinizi korur. Kılcal damar yapısının kuvvetlenmesinde yardımcı olur. Kolesterol düzeyini dengelemektedir. Vücudu enfeksiyonlara ve bakterilere karşı korumaktadır. Soğuk algınlığı ve gribe karşı vücut direncini arttırmaktadır vitaminini yüksek dozajda içeren besinlerden her gün düzenli olarak 1-2 tane tüketilmesi vücudun gerekli C vitaminini almasında yardımcı olacaktır. Günlük tüketilmesi gereken C vitamini miktarı yapılan araştırmalar sonucunda 60 mg olarak belirlenmiştir. Her hangi bir hastalığa karşı kullanma miktarını LÜTFEN doktorunuza danışarak öğreniniz. C Vitamini içeren besinler: Portakal, greyfurt, mandalina, limon, kivi, kavun, çilek, yaban mersini, maydanoz, taze rezene, yeşilbiber, kırmızıbiber, kuşburnu, kırmızılahana, tere, roka, karnabahar, papaya, brokoli, taze fasulye, tatlı patates, bezelye, soğan.

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..