Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Çabuk yaşlanmak istemiyorsanız bunlara dikkat edin

Çabuk yaşlanmak istemiyorsanız bunlara dikkat edin
 

Vücudumuza baktığımız ölçüde genç ve sağlıklı kalabiliriz. Elbette genetik oldukça önemlidir, erken ya da geç yaşlanmada. Ancak yaşlanmayı geciktirmekte elimizde. Çabuk yaşlanmak istemiyorsanız, aşağıdaki önerilerimize kulak verin.

Karbon hidrat tüketimine dikkat edin. Fazla kullanılan karbonhidrat vücudun yaşlanmasını çabuklaştırır. Şekeri ve şekerli gıdaları yaşamınızdan uzak tutun. Doğal şekerli gıdalara yönelin. Süt kullanın. Kemikleriniz için vazgeçilmez bir kaynak. Ancak çok yağlı olmamak şartıyla Sigarayı bırakın. Cildiniz erken yaşlanır. Sadece cildin yaşlanması değil tabi. Sigaranın neden olduğu hastalıkları saymıyoruz bile. Hazır yiyeceklerden, dondurulmuş gıdalardan uzak durun. Taze kalması için içine konulan maddeler zarar veriyor. Yapay tatlandırıcılar kullanmayın Bol yağda kızarmış yiyeceklerden uzak durun. Yemeklerinizde çiçek yağı tüketimini aza indirin. Margarin ve benzeri yağları mümküğn olduğunca tüketmeyin. Kırmızı et tüketimini azaltın. Özellikle yağlı olanı. Konserve besinler tüketmeyin. Taze sebzeler tercihiniz olsun. Meyvayı sofranızdan eksik etmeyin. Hergün bir porsiyon meyva yemeyi ihmal etmeyin Havuç, ananas, sarımsak, kuru erik, ıspanak, domates gibi sebze ve meyvaları bol tüketin. Haftada iki defa sofranızda balık mutlaka olsun. İçindeki Omega 5 sizin sağlıklı kalmanızı, genç görünmenizi sağlayacaktır. Ceviz, fındık, kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru inciri sırasıyla mutlaka ilaç niyetine yiyin.

Beslenmenize dikkat ettiğiniz kadar mutlaka sporu da yaşamınızdan eksik etmemlisiniz. En azından hergün yarım saat yürüyüş, evde yapılan jimnastik, yaşlanmanızı geciktireceği gibi, sizi sağlıklı kılacaktır
 

http://www.hangimoda.com/cabuk-yaslanmak-istemiyorsaniz-bunlara-dikkat-edin.html

 

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..