Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '17

 
Kategori
Güncel
 

Caddelerimizi "Almanlar" İşgal Etmiş!

Caddelerimizi "Almanlar" İşgal Etmiş!
 

Bugün bizim semtin ana caddesinde dolaşırken, nerden aklıma geldi kim bilir, şöyle küçük bir istatistik yaptım.

Yaklaşık iki kilometrelik yürüyüşüm de gördüm ki, bizim caddeleri yüzde altmış oranında "Almanlar" işgal ediyor.

Tabii burada sözünü ettiğim, Almanlara ait  otomobil markaları... 

Opel, Woskvagen, BMW, Mercedes, Audi ve Çeklerden devraldıkları Skoda... Bu listeye dikkatimi çekmeyen başka markalarda katılabilir elbette...

Üşenmedim tek tek saydım... Gerçekten de arabaların yarısından fazlası Almanların markaları... Biraz bizim yerli(!) ler, biraz Japon markaları... Ama çoğunluk kesinlikle Alman.

Bu basit istatistikten sonra, Almanların Tayyip Erdoğan'ı neden bu kadar sevmediklerini, neden üzerlerine hiç lazım değilken, Türkiye'nin siyasetine müdahil olmak istediklerini daha iyi anladım.

Alman Dışişleri Bakanı Mister Gabriel'in, "Biz Türk halkına değil, (onların seçtiği) Tayyip Erdoğan'a karşıyız; Tayyip Erdoğan durdukça Türkiye Avrupa Birliğine giremez,  biz Türkiye'yi işgal edecek değiliz, sadece yaptırım uygulayacağız" diyerek ukelalığın, had bilmezliğin zirvesine çıkmasının nedeni de işte şu benim küçük istatistik!

Neden?

Çünkü, Tayyip Erdoğan ısrarla yerli otomobil yapılmasını istiyor. Bunun için defalarca çağrı yaptı ve bu işe yatırım yapacak "babayiğitler" aradı... Kolay olmadı ama bu babayiğitler bulunmuş gibi.

İşe Almanlar açısından baktığınızda bizim kendi otomobilimizi yapmamızın vehameti ortaya çıkıyor... Zira, bu Tayyip Erdoğan bu ülkenin başında oldukça mutlaka yerli otomobil yapılacaktır.

Böyle olunca da, önümezdeki 20 yıllık bir zaman diliminde, yollarımızı ele geçirmiş Alman markaları azalacak... Yani yollarımızdaki Alman işgali sona erecek!

Siz Alman olsanız bu Tayyip Erdoğan'a düşman olmaz mısınız!!

İstanbula üçüncü havalimanını yap Berlin havalimanını bitir; yerli otomobili üret Alman sultasına son ver... Dahası, siyaseten ve ekonomik olarak güçlü bir Türkiye yap, Alman'ın pazarlarını kap!.. Buna Alman canı dayanır mı?

Şimdi Merkel'i, Gabriel'i Schultz'u vesairesi Tayyip Erdoğan'ı hedef almasın da ne yapsınlar!... Tayyip Erdoğan'ın siyaseti Türkiye'yi büyüttükçe Almanya'yı küçültecek bu kesin... Böyle olunca da elbette Almanya için en büyük düşman Tayyip Erdoğan olacaktır!

Almanlar, İkinci Dünya Savaşından sonra, sanayilerini yeniden canlandırıp marka üstüne marka otomobiller yapıp bizim yollarımızı da "işgal" ederken, bizimkiler neler yapıyordu, diye sormayacak mısınız?

Bizimkiler o yıllarda, "Biz tarım ülkesiyiz, fındık üretir, patates dikeriz" diyerek Alman'ın bahçevanlığına soyunuyorlardı... Aynı kafalar şimdi de, Alman'ın ağzına bakarak Türkiye'de "diktatör" var, diye Alman zağarlığı yapıyorlar!

Not 1: Yerli otomobil yapmak bugün için rantabıl olmayabilir... Ama bazen psikoloji hesaplar ekonomik hesapların üstüne çıkar. Türkiyenin yerli otomobil yapması, uzun vadede bu alanda "millileşmeyi" getirecektir ancak kısa vadede toplumsal psikolojimizi etkileyecek ve caddelerimizin Alman işgalinde oluşundan dolayı duyduğumuz rahatsızlığı ortadan kaldıracaktır. Bu da az bir şey değildir elbette.

Not 2: Bu satırların yazarında da bir Alman markası otomobil bulunmaktadır. Japon marka bir arabadan sonra, sırf eşim tipini sevdi diye aldığımız bu Alman otomobilden hiç memnun kalmadım. Vitesler zor geçiyor, sürüş rahat değil... Kısacası, yerle otomobil yapılıncaya kadar, yeniden Japona geçmeyi düşünüyorum.

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..