Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Cadı kazanı

Cadı kazanı
 

Dünyanın karmaşasına hayatın karmaşası da eklendiğinde, insanoğlu sadece kendi içindeki karmaşaya yöneliyor. Sarsılan dengeleri, sarsılmayan dengeler haline getirmek için çabalayacağına, '' bak benim de şu derdim var '' demeye başlıyor. Herkesin derdi kendine göre çok önemlidir tabiki.

Dünya yeni bir ekonomik krizi nasıl atlatırız derdinde. Doğal olarak iş çevreleri tedirgin. Dolar düşüşte, borsa ne yapacağına henüz karar verememiş, altın ise almış başını gidiyor.

Güzel ülkem de ise önceliğimiz; türban adı verilen, dinin ve bir partinin sembolü haline getirilen bir örtüde. Bu sembol çarşaf da olabilirdi, sarık da, sakal da, cübbe de... Onlar türban da karar kıldılar. Senelerce üzerinde yoğunlaştılar. En sonunda insanları bir cadı kazanının içine attılar. Şimdi yapacaklarını tahmin edebiliyorum. Kenara çekilip bu kavgayı izleyecekler. Ne diyelim... Allah akıl vermiş. Sen Allah'la aranda olanın siyasete malzeme yapılmasına ses çıkarmıyor göz yumuyorsan, bunu siyasete malzeme edenler de Allah korkusu kalmamışsa biz ne diyelim artık...

Doğuda kar diz boyunuda geçmiş adam boyu artık. Sibirya soğukları gökte uçan kuşu donduruyor. İran doğalgazı kesmiş. Kendi vatandaşları içinmiş. Haklılar tabiki. Türkmenistan ucuz doğalgaz önerdi almadık. Parayı dağıtacak yer arıyor devletimiz. Sonra şeyhler ne der insana??

İstanbul'da bir bina havaya uçtu. 20 ölü var. Maytap, havai fişek yapıyorlarmış. Nasıl yapılır, kullanılan malzeme nedir, yapanların eğitimi, yetkisi var mıdır, yer olarak şehir içinde mi olmalıdır???? Haberi olan var mı?

Eskişehir de bir genç kız annesini erkek arkadaşına öldürtmüş. Manisada bir adam babasını kesip, valize koyup yanında gezdirmiş il il...

Cadı kazanında kaynayanlar bunlar... Akıl sağlığı mühim olan.

 
Toplam blog
: 265
: 642
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1974 İstanbul doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. Bursa'da yaşıyorum. Her zaman yazıp defterler, aj..