Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '13

     
    Kategori
    Gezi - Tatil
     

    Cadılar Bayramı Otelleri

    Cadılar Bayramı Otelleri
     

    Cadılar Bayramı


    Bir gezginci olarak yurtdışına yaptığım seyahatlerde en çok dikkatimi çeken tatil türü konsept tatiller olmuştu. Bu tatillerde bir konsept belirliyorsunuz (aktivite, kişi, hikaye vs.) ve bu konsepte uygun destinasyonları, otelleri ya da gezi yerlerini geziyorsunuz.

    Otel internet sitesi trivago bu konsept tatiller için liste hazırlamakta çok başarılı. Uzun süredir kendilerini takip ederdim, en son Huffington Post'ta yayınladıkları liste daha da ilgimi çekti. Malum gelecek hafta Cadılar Bayramı'nı kutlayacaklar. trivago da Cadılar Bayramı için kalınması gereken otellerin lsitesini yapmış. Benim en çok ilgimi çeken ise otellerin hikayeleri ve gerçekten korkutucu olmaları oldu :). Aşağıda haberden aldığım otellerin hikayelerini okuyacaksınız. Bakalım içlerinden hangisi sizi daha çok korkutacak?

    1-Villa Saint Antoine (Fransa)

    Şu anda otel olarak kullanılan bu 12.yy kalesinin hikayesi aslında hiç de masum değil. Gilles de Rais isimli bir seri katil kalenin boş bulunmasını fırsat bilerek kaleyi satın almış ve kendi istediği şekilde yeniden dekore etmiş. Bu dekorasyonun sonunda katilimiz hem ruh çağırma ve karanlık dünya ile ilişikiye başlamış hem de yüzlerce çocuğu öldürmüş. 1440 yılında öldürülen Gilles de Rais aynı zamanda Kurt Vonnegut'un yazdığı "Mavi Sakal" isimli romanın da ilham kaynağı olmuş.

    2-Del Coronado (ABD)

    Şu anda otel gayet güzel bir spa merkezi olarak kullanılan otelin bir odası korkutucu hikayeler barındırıyor. 1892 yılında Kate Morgan siimli bir kadın 3312 numaralı odada kalıyordu. Hamileydi ve eşi kendisini terk etmişti. Oteldeki dördüncü gününde şehirdeki bir dükkandan silah aldı ve sahilde kendisini vurdu. İntiharının ardından odaya giren otel yetkilileri düşük yapmak için kullandığı kinin ilacını buldu. O günden beri otel çalışanları 3312 nolu odada garip şeylerin olduğunu bildirmişler.

    3-The Stanley (ABD)

    Bu otel en çok ilgimi çekenlerden birisi oldu. Bunun en büyük nedeni sanırım The Shining filmini bu kadar çok sevmem :) Stephen King'e ilham veren ve romanını yazdığı bu otel zaten ABD'nin en lanetli otellerinden birisi olarak ün yapmış durumda. 1909 yılında açılan otelde açıldığı tarihten beri sayısız doğaüstü olayın bildiriminin yapıldığı yer olmuış. Hatta öyle ki ABD'nin meşhur programlarından birisi olan Most Haunted ekibi otelde inceleme yapmış. 

    4-The Langham London (İngiltere)

    Otel 1865 yılında açılmış olsa da otelin yer aldığı binanın esrarengiz olaylarla ilgili olan geçmişi daha eskilere dayanıyor. 1797 yılında yapılan binanın pek çok korkutucu hikayesi var. Bunların içinde otelin 7 hayalet tarafından ele geçirildiği ve lanetlendiğinden başlayan eşini öldüren doktora kadar her şey var. Eğer uğrayacak olursanız 333 numaralı oda en meşhur "hayaletli" oda olarak kabul ediliyormuş, benden söylemesi.

    5-Casa Wagner (Romanya) 

    Gerçekten korkutucu bir otel için Transilvanya'daki bir otelden daha iyi ne olabilir ki? Drakula ve daha pek çok vampir hikayesinin çıkış noktası olan Transilvanya'da hem hayaletler tarafından ele geçirildiğine inanılan hem de Drakula'nın şatosunun hemen arkasında yer alan bu gotik otelde ben bir gece kalabileceğimi düşünemiyorum. (Evet vampirlerden azıcık korktuğum doğrudur)

    6-Dr Holms (Norveç)

    Yine hayaleti ile meşhur olmuş bir otel daha. Hikayeye göre 1926 yılında bir kadın balayındayken yeni eşini kendisini aldatırken bulmuş. 3 gün boyunca kendisinden haber alınamadıktan sonra çatı katında kendisini asmış bir şekilde bulunmuş. O zamandan beri 320 numaralı odada kalan misafirler, kendisinin hayaletini gördüklerini söylüyorlarmış.

    7-Contele Vladimir (Romanya)

    Yine Romanya ve yine Kont Drakula. Bu sefer en meşhur vampirimizin kendi otelinde kalıyoruz! Drakula'yı Drakula yapan yaptığı katliamlardır. İşte bu otel bu ölümlerin temel noktasını oluşturuyor. İnanışa göre Drakula şu anda otel olarak kullanılan bu kalede onbinlerce kişiyi vahşi yöntemlerle öldürmüş ve sonunda lanetlenmiş.

    8-The Lovat Loch Ness (İngiltere)

    Nessie adını duymuş muydunuz? Duymadıysanız bile Loch Ness Canavarı hakkında hikayeleri okumuşsunuzdur. Bir Van Gölü canavarı olmasa da İngilizlerin kendisi ile ilgili yazdığı hikayelerle meşhur olan bu canavarı görmek istiyorsanız trivago bu oteli önermiş. Hem göle yakınlığı ile hem de canavarın lanetlediği ruhların bahçesinde dolaşması ile kendine bir ün yakalayan bu otel sevimli görüntüsünün altında pek çok ölüm barındırıyormuş.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 339
    Kayıt tarihi
    : 25.10.13
     
     

    Tatil ile ilgili olan her şeyi, özellikle başımı alıp gezmeyi çok severim. ..