Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '11

 
Kategori
Haber
 

Çadır sorunu

Çadır sorunu
 

Van Erciş depreminde bir kez daha gördük ki afetlere gereği gibi hazır değiliz. Bu gerçek ortaya çıkmıştır. Koskaca devlette, Kızılay da yeteri kadar yedek çadır olmadığı ortaya çıktı. Ya deprem büyükşehirlerimizi vursaydı, 500 bin insan karda kışta sokakta kalsaydı. O zaman ne olacaktı? Bu kadar mı hazırlıksız olunur artık?

Dünyadan, önce yardım talep etmedik daha sonra bu inadımızdan caydık. Rusya, İsrail, Ukrayna, İtalya, Fransa’dan gelen uçaklardan hep çadırlar çıkmaya başaldı. Demek ki çadır yardımı istedik öncelikle. Vatandaş çadır bulamıyorken, çadırların karaborsada satıldığı haberleri gelmeye başladı. Vanlı bir müteahhitin sapasağlam villasının bahçesinde Kızılay çadırı haberleri gazetelere bugün çarşaf çarşaf yansıdı.

Bugünden tezi yok, Türkiye’de Kızılay, çadır imal eden bir fabrikayı kurmak zorundadır. En azından 500.000 bin adetlik çadır, stoklarda tutulmak zorundadır. Çadırdan başka modern prefabrik konteynerların seri üretimine de başlanmalıdır.

Hatta Türkiye’de uygun bir yere "Afet Evleri / Afet Kent" inşaa edilmelidir. Her an Türkiye’de veya yakın çevremizde afetler yaşanıyor. Bunlara karşı her daim hazırlıklı olmalıyız. İşte asıl gelişmişlik, kalkınma, çağdaş devlet olma kriterleri bunlardır. İş olduktan sonra değil, iş olmadan önlem almak gerekir.

 

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..