Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '10

 
Kategori
Restoranlar
Okunma Sayısı
1039
 

Cafe Kaave'de salata yapmayı öğrendim

Cafe Kaave'de salata yapmayı öğrendim
 

Geçenlerde de demiştim arkadaş, eş dost, kim nereye gidip beğeniyorsa arayıp söylüyor hatta tanıdık varsa direkt randevu alıyor. Sevgili Burçin Çobanoğlu (http://www.burcincobanoglu.com) da arkadaşı Ahu Yükselen’in Taksim, İstiklal caddesinde hizmet veren mekanı ile tanıştırdı. Cafe Kaave.

Cafe Kaave baya eski bir mekandır, Cihan Barış ismiyle de bilen çıkabilir. Ahu 4. kuşak işletmecisidir bu cici mekanın. Eskiden geleneksel kaahvehane mantığıyla işletildi ama Ahu bu işe başlayınca konseptini ve dekorasyonunu değiştirerek lezziz yemeklerden oluşan bir menü hazırladı.

Ahu’dan sohbet boyunca bazı püf noktaları ve detaylar aldım, önce dilerseniz onları maddeler halinde sıralayalım:

*Yemeğin sunulduğu tabaklar porselen ve beyaz olmalıdır ( seramik çabuk soğutur, renkli tabak ise yemeği farklı gösterir)

*Cafe Kaave’nin sürekli müşterileri arasında, Zeki Demir Kubuz, Ali sürmeli, Arka Sıradakiler dizi ekibi, Selim Gülgören gibi sevilen simalar mevcut.

*Ahu Yükselen Mutfak Sanatları Akademisinde işletmecilik eğitimi alarak profesyonel anlamda bu işe gönül verdi,

*Kendisi H&M’de etiket departmanında çalışırken işten ayrılıp dededen kalan mekanının başına geçti.

*Açık mutfakla hizmet eden bir mekan olmaları dezavantaj gibi görülse de, mutfaklarının müşterilerine açık olması müşterilerin takdirini topluyor ve mutfağının hijyenine çok güveniyor.

*Bu nokatada belirtmek isterim ki, Ahu’nun sadece mutfağı değil tüm mekanı ve tuvaletleri de ter temiz, o kadar yoğun sirkülasyona rağmen bu kadar temiz olması çok hoşuma gitti.

Ahu’nun cafesinde 3-4 saat vakit geçirdik ve bu süre boyunca yapılan ve müşterilere sunulan bir çok yemeği görüp fotoğraflarını çekme fırsatına sahip olduk. Bu fotoları sizlerle de paylaşıyorum.

Ayrıca;

Web Sitesi: http://www.cafekaave.com/
E-posta: info@cafekaave.com
Adres: İstiklal Caddesi Mis Sokak NO:4-c Taksim Beyoğlu
Ahu ile Hellim Peynirli salata yaptık ve çok lezziz oldu

Malzemeler

2 yumurta sarısı
hellim peynir (yuvarlak dilimler halinde istediğiniz kadar)
susam
kavrulmuş soğan
karışık akdeniz yeşilliği
kırmızı lahana
dilim zeytin
mısır
fesleğen
zeytinyağı
Hazırlanışı

Hellim peynirinizi yuvarlak dilimler halinde kesiniz. (aşırı ince olmasın) Sonra yumurtanın içerisinde gezdirerek susama boca ediniz ve susamla iyice kaplayınız. Önceden kızmış yağa atarak 2-3 dakika kızartınız. Kızarmış susamlı hellim peynirini peçeteli bir tabağa alarak yağı çekmesini sağlayınız. Sonrasında dilimleyerek salatanın üzerine koymaya hazır hale getiriniz. Salatanız için kullanacağınız Akdeniz yeşilliklerini iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra kasenize yerleştirerek diğer tüm malzemeleri ekleyin. En sonunda peyniri de süsleyerek koyunuz ve masaya götürüp afiyetle beş dakikada mideye indiriniz.

Fotolar mı dediniz?

Fotolar için: http://www.mutfaktakicadi.com/?p=376

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Muhteşem işler başarıyorsun, hızına yetişmek mümkün değil -süpürgemiz yok zaten- şaka bir yana kutluyorum seni ve çok iyi konumlarda göreceğimide biliyorum, başarılar, sevgiler:)

erol aslan 
 28.04.2010 13:16
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 125
Toplam yorum
: 313
Toplam mesaj
: 76
Ort. okunma sayısı
: 1762
Kayıt tarihi
: 24.05.07
 
 

Bir gün elle tutulabilen, mürekkep kokusu içine çekilebilen GERÇEK bir gazetede köşe yazıları yaz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster