Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Çağa Uyum Olmadan Hızlı Tren Medeniyet Değil, İnsanlar Bir Yerden Bir Yere Sadece Gidip Gelirler

Çağa Uyum Olmadan Hızlı Tren Medeniyet Değil, İnsanlar Bir Yerden Bir Yere Sadece Gidip Gelirler
 

Vatandaş sepetle çuvalla hızlı trene biniyorsa biri hızlanmış diğeri yavaş kalmış demektir ki yavaş hızlıya binemez, hızlı trene uygun hale geldiğimizi düşünmüyorum çünkü hızlı tren sadece taşıma aracı değil medeniyet.

Beyinleri hızlandırmadan istekleri hızlandıramazsın o takdirde biri kaçar diğeri kovalar, benim Dereköy’lü vatandaşım İstanbul’a hızlı gidecek, nereye yetişecek Metallica’nın konserini mi kaçıracak ama onun da uzun yolculuklardan sıkılmama hakkı var.

Her yere hızlı tren yapılıyor, gideceği yerler dağ başı bile olsa, gide gele değişir deniliyor herhalde ama bu yollarda senelerdir gidip gelen insan aynı insansa olmaz tabi. Trenler değişiyor yollar değişiyor ama insanlar değişmeyince olmuyor. Yani Türkiye’nin şu anki durumu da bu. Hızlı tren gittiği yere medeniyet getirmeli ya da medeniyetin olduğu yere gitmeli.

“Benim insanım bütün yeniliklerden yararlanacak” Güzel ama biz de ondan yararlanalım, yere çöp atmadığını görelim.

Yani şimdi hızlı tren modası biraz göstermelik gibi duruyor adamın köy yolu yok yakınından hızlı tren geçiyor. İstasyona iki saatte İstanbul’a bir saatte geliyor. Olmadı ki ama şimdi bu!

Medeniyetin (kalkınmanın) mutlaka kültürel altyapısı olması gerekiyor, yolcu hızlı trenin sadece hızlı olduğunu biliyorsa bu olmaz. Şimdi açık ve net konuşalım AKP’nin yatırımları şov!

Dağların arkasında bir yerde bu bilim çağında otla çöple tedavi yapılıyorsa, hem de mega kentteki bir hastaneye çocuk yaşta yüz bilmem kaç tane hamile müracaat ediyorsa, birisi kalkıp Nuh zamanında telefon kullanıldığını söylüyorsa böyle bir ülkede hızlı tren anlamsız kalıyor. Önce bunların halledilmesi lazım.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..