Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '14

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy (Yaman - Medcezir’de) Anne evine döndü!

Çağatay Ulusoy (Yaman - Medcezir’de) Anne evine döndü!
 

Star Tv.in süper dizisi Medcezir dün akşam 20.bölümüyle yine kasırga gibi esti. Ama sonu buruk bitti. Yaman ana evine döndü, arkasından Mira, öksüz kalmış çocuk gibi gözyaşı döktü. Mira ile herkes ağladı.

Bu anne evine dönüş, bana neredeyse bir yıl önce yazdığım Blok yazısını hatırlattı. 7 Şubat 2013 tarihindeki, “Çağatay Ulusoy Anne evinde Ptt” başlıklı Blog yazımda, Çağatay Ulusoy Bebek’teki bekar evini kapatmış, Avcılar’daki annesinin yanına taşınmıştı. Annesi Refiye Hanım en sevdiği yemek karnıyarık yapmış, ekmeğini banarak şapur, şupur yemişti. (Okumayanlar, dönüp o Blog yazımı okumanızı tavsiye ederim.)

Ne tesadüf ki, dün akşamki bölümde de anne evine döndü. Annesi Nevin Hanım oğluna tahrana çorbası yapmış, gene parmaklarını yalayarak yemişti.

Dizimizin reytinglerine öz atarsak, her hafta olduğu gibi AB grubunda 9,19 puanla 1.sırada, Total'de 8,95 puanla 2.sırada yerini aldı.

Geçen bölümde Hale’nin Mira’yı arabasıyla kaçırması olayına Yaman başka bir araba ile takip etmiş, durdurduktan sonra Mira’ yı arabadan almıştı. Mira, çok korkmuş, Yaman’ın göğsünde hıçkırarak ağlamıştı. Hastane kontrolleri yapılmış, ciddi bir tehlike olmadığı belirtildi.

Hale’nin babası Yaman’ın çalıştığı yere Selim Beyle gelir, Yaman ile konuşurlar. Neler olduğunu tam anlamıyla öğrenmek ister. Yaman, olayların cevabı Orkun ile Hale de der.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

O akşam Mira’nın evine arkadaşları geçmiş olsuna geldiler. Gelenler arasında Orkun da vardı. Sude Hanım, en son Orkun ve Mira’yı yalnız bırakmak için, Beren’i de alarak ben televizyon seyredeceğim diyerek üst kata çıkarlar. Orkun, Mira ile konur, sana bir şey olsaydı Hale’yi öldürdüm der ve elini tutar, mira buz gibi olur.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman o gece geç saate Mira’yı görmek için Kazanovalık yapar, tırmanarak balkonlarına çıkar. Sude Hanım yatarken alarm sistemini kurmuştu. Yaman’ın balkonda görülmesiyle alarm sistemi çalışır, Yaman ne yapacağını bilemez panikler. Mira, Beren ve annesi balkonda Yaman’ı görünce çok gülerler. Mert de karşı balkondan dürbünü alır, onları gözerler. Mira, aşkı uğruna balkona çıkan Yaman’a karşı aşkı bir kat daha artar, sevinçten gözleri parlar. Yaman bu hareketiyle kendi kalbinin kilidini kırmış, Mira’nın kalbinin kilidini açmayı başarmıştır. Yaman’ı Mira ile sağlığından konuşurlar.  Mira, eski günlerin geri geldiğinin çok sevinir, sonra Yaman’ı kapıdan uğurlar.

O gece gelen bir telefon Ender Hanımı alt üst eder, babası Asım Bey mali şube tarafından götürülmüş sorgulanmaktadır. Kocası Selim ile giderler. Asım Bey, sorgulamadan çıkar. Asıl suçlu ve 8 yıl önceki Narlı tarla projeden sorumlu olan kızı Ender’dir.

 

Sabah Yaman alışveriş dönüşü Mira ile karşılaşır, Mira birlikte sahilde kahvaltı yapalım der. Mert, annesinin üzüntüsünden gelmek istemez. Yaman, bizde kahvaltı yapalım, ben size omlet yaparım der. Eylül ve Beren de gelir hep beraber güle oynaya kahvaltı yaparlar. Dağ gezisi için, Yaman’ı işini arkadaşı ile ayarlayıp, gelmeye ikna ederler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Faruk Bey, koluna yapılacak bir operasyon için 2 günlüğüne hastaneye yatar. Faruk kızları evde Ayşe’den babalarının durumunu öğrenip hastaneye gelirler. Babalarını çok güzel bakarlar, yemeklerini yedirirler.

Yaman’ın annesi Nevin Hanım, kocası Hasan’dan boşanmak ister, o akşam evde kavga ederler. Nevin Hanım sinir krizi geçip cam çerçeveyi indir. Ertesi gün Ayşe annesi ile görüşmesinde öğrenir, Yaman’a telefon eder, haber verir. Yaman ertesi gün annesine gider, pazardan sebze meyve alır. Annesi ile görüşürler. Anne boşan ben bakarım, ben senle kalırım, der. Nevin Hanım razı gelmez. Oğlum düzenini bozmasını istemez. Anne ben yemeklerini özledim. Nevin oğluna yemek yapar, Yaman tarhana çorbasını parmaklarını yalayarak yer. O gece de annesinin evinde kalır.

O gece Hasan eve gelir, kapıyı Yaman açar, artık bu evde yerin yok deyip, valizlerini eline tutuşturur, gönderir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Mira, telefon açar, Yaman annemdeyim, der. Mira, balkonlara tırmanamayacaksın diye espri yapar. Yaman, bunu hep yüzüme vur emi? Ben odama girip bilgisayarımı karıştırmanı yüzüne vurmadım, der. Mira, tamam yüzüme vurma, utanıyorum. Yaman, ödeştik. Yaman, bi şey ihtiyacın olursa ara, saate bakma, hoşça kal, telefonu kapatır. O gece çekmecedeki resimleri bakar, ağabeyi Kenan ile geçmiş hatıralar zihninde canlanır.  Selim Bey o gece Yaman’la görüşür, yaman annemde kalacağım bu gece, der. Mert çok üzülür.

Yaman, annesinin gazino patronu ile görüşür, annemin artık geceleri burada çalışmasını istemiyorum. Çok zor da olsa adamı ikna eder, çok güzel konuşur, beylik laflar eder, kabul ettirir, helallik alır.

Sude Hanım, bir takım dolaplar döndür, şirkette olanları Asım Beyin sekreterimden biraz da şantaj ederek öğrenir.

 

Ertesi gün okulda tüm arkadaşlar, oturup konuşurlar. Mira, dersten sonra konuşuruz der. Yaman Mert’e annesinin durumunu sorar. Şakalaşırlar.

 

Sabah Ender Hanım sorguya alınır. Gün boyu sorgulanır. Ender bu olaya çok üzülür, iki gözü iki çeşme devamlı ağlar. Selim Bey, karısını bu olaydan kurtarmak için çok çaba gösterir. Ertesi gün mali şubede bir tanıdığını ikna ederek, dosyayı yok ettirip, zaman aşımına uğratır ve karısı Ender’i bu işten kurtarır. O gün mali şube kapılarında Selim Bey, sabırla bekler. Ender, kocasını seven bir kadın ama bu davranışı ile aşkı ve güveni bir kat daha artar.

 

Orkun, adamı Hasan’ı bu işlerle ilgili takip ettirir, olayın aslını öğrenmek ister.

 

Olaydan sonra Asım Şekip Kaya damadı Selim’i arabasına çağırır. Beni arazi davasında suçlamıştın. Şimdi ben de intikamımı aldım. Sen de karın için elini kirlettin, benden farkın kalmadı, der. Selim Bey kızını ihbar edecek kadar basitleşen Asım Beye ne diyeceğini bilemez. “Sen var ya, en… insansın der ve arabadan çıkar. Asım Bey, lafını bitir ne demek istiyorsun. Selim Bey kurnazca, Sen kızına çok sevgisiz bir adamsın, der ve döner gelir. O akşam yemekte, karısı Ender’e babasının ihbarı olduğunu söylemez. Ender, kardeşi Sedef’ten şüphelenmektedir. Mert bu olaydan çok etkilenmiş, annesinin bilerek bir şey yaptığından asla şüphelenmemektedir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman, eve gelir. Mira, safariyi alıp dolaştırmak için, Mert’ lerin bahçesine gider. Amacı belli, Yaman’ı görmek, konuşmaktır.  O akşam kurtuluş şerefine evde yemekler hazırlanır. Mira da sofraya davet edilir. Yaman ben yemeğe kalamayacağım, gitmem gerekiyor. Anneme söz verdim. Aslında ben sizinle vedalaşmaya geldim. Annem boşanıyor, artık onu yalnız bırakamam.  Herkes çok üzülür, Mert, Selim Bey, Ender Hanım ne diyeceklerini bilemez. Yaman, okulu bırakmayacığım, sizden hiç ayrılmayacağım, ölene kadar Mert’in ağabeysiyim.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman, vedalaşmayacağım der. Selim Bey alışacağız yokluğuna. Valizlerini toplamak için odasına gider. Mira da gelir, baş başa konuşurlar. Yaman, bakalım neler değişecek hayatımızdan, der. Ve hadi eyvallah der ve çıkar. Yaman, bahçede duran, Mert, Selim Bey ve Ender Hanıma el sallar, vedalaşmıyoruz. Mira, Yaman diye koşar, bi şey değişmeyecek der ve Yamanın dudaklarına tatlı bir öpücük kondurur.  Göz yaşlarına hakim olamaz. Herkes duygusal anlar, yaşar. Bölüm burada biter.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Dizimizin adı Med Cezir, yani gel-git. Yaman da annesinin evinden bir müddet sonra geri gelecektir. Annesi, ya Yaman’ın babasıyla evlenecek, ya da temenni etmiyorum ama başına bir şey gelecek, Yaman tekrar köşke dönecektir. Senaristimiz Ece Yörenç’in kalemi nasıl yazacak, hep birlikte gelecek bölümlerde göreceğiz.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten, Medcezir Twitter sayfasından ve Dizifilm.com’dan alınmıştır.

 

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..