Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '18

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy Hapis Yatacak mı?

Çağatay Ulusoy Hapis Yatacak mı?
 

Netflix seti Çağatay Ulusoy ile devam ediyor


Benden haber bekleyen pek çok yabancı takipçi olduğunu biliyorum. Umarım bu teknik yazının çevirisinde bir problem olmaz ve ben aydınlatmayı beceririm.

Dün yapılan açıklama ile sadece Türkiye değil yurtdışı takipçileri de oldukça telaş içine girdiler.

Çağatay Ulusoy’un Netflix projesine engel oluşturabilecek bir hapis kararı gündeme oturdu.

Bu hapis kararı 64 sanık için oldukça ağır cezalar içermekte. Tabi ağır cezalar “uyuşturucu ile savaşmak” için bu kadar fazla yıl içermekte.

Şimdi gelelim Netflix projesi ve Çağatay Ulusoy ile olan kararın incelenmesine:

Çağatay Ulusoy’un Medcezir dizisinin anlaşmasını yaptıktan hemen sonra “Uyuşturucu kullanmak, satmak, özendirmek” gibi başlıklar altında toplanan suçlardan tutuklanma kararı çıkmıştı.

Çağatay Ulusoy bu suçlardan sadece kullanıcı olduğu yönünde yapılan suçlamayı kabul etti. O sırada Medcezir dizisinin çekimlerinin biteceği dedikoduları ortalığı kasıp kavurdu. Dizi 2 sezonluk başarılı yayın hayatını Çağatay Ulusoy ile bitirtmeyi başardı.

2013 yılında Türkiye dizi ve film sektöründe meydana gelen operasyonlarda (ki 2 dalga halinde olmuştur) yüzlerce dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve sektör çalışanı gözaltına alındı. Bu yargılama süreci oldukça titizlik içerisinde yapıldı. Tutuklananların bazıları mahkeme sürecinde mahkemeye avukatları veya kendileri katıldılar.

Serbest bırakılan sanıklar belirli sürelerde polis karakollarına Türkiye sınırları içerisinde olduklarını veya il değiştirdiklerini haber vermek zorunluluğundadır. Yurtdışına çıkma yasakları vardı.

Şimdi önce şu pencereye bir bakalım:

Çağatay Ulusoy bu süre zarfında 2 büyük dizi çalışması yapmıştır. Medcezir ve İçerde dizileri Çağatay’ın ününü katlayarak sürdürmesine neden olan önemli iki dizidir.

Şimdi Netflix’in Koruyucu isimli dizinin çalışmasını incelediğimizde Çağatay Ulusoy aylarca Amerika’da bu proje için çalışmalarını sürdürdü ve ülkeye geri döndü. Türkiye’de kurulan set çalışmalarının arasına bir de Netflix’in Roma tanıtım çalışmasına katıldı. Yani bizim bildiğimiz tam 2 kere ülke değiştirdi. Oysa yurtdışına çıkması yasaktı. Bunu yapabildiğine göre sanırım mahkeme kararı ile bu yolculukları gerçekleştirmiştir.

Gelelim mahkeme kararı ile ilgili konuya:

Mahkeme içinde Çağatay Ulusoy’un da bulunduğu pek çok ünlü sanatçıya ceza yağdırmış. Ama hepsi iyi halden ceza indirimi ile cezaları hafifletilmeye çalışılmış. Tabi bizim düşündüğümüz kadar hafif değil bu indirimler.

Çağatay’ın kesinleşen cezası 4 yıl 2 ay yani bakılınca sanatçının bütün kariyerini alt-üst edecek kadar ciddi bir hapis. Tabi bu diğer sanatçılar için de geçerli. Mahkemenin kararına itiraz süresi içerisinde itiraz yapıldı ve bir üst mahkemeye dosyalar gönderildi. Şimdi üst mahkemenin alacağı kararı bekliyoruz.

Peki bu bekleme ne kadar sürer:

İnanın ki bu karar oldukça uzun zaman alır. Çünkü 5 yıllık dosyalar tek tek incelenecek. Her bir sanatçı için bu ayrı ayrı yapılacak. Sonuç eğer mahkemenin kararı geçerli sayıldığı takdirde hapis cezaları kesinleşecek. Yani hapis yatma ihtimalleri çok yüksek. İyi halden para cezasına çevrilme ihtimali de var.

Eğer mahkeme kararı iptal edilirse bir önceki mahkeme kadar uzun bir süre mahkemelere gidip gelinecek. Bu arada Çağatay Ulusoy Netflix projesini bitirir. Üzerine de birkaç projede daha yer alır.

Bunu bu yazıyı “aferin iyi yaptın, uyuşturucu kullansan da ceza almazsın” demek için yazmıyorum. Sürecin ne kadar uzun zaman aldığını açıklamak için yazıyorum. Çağatay yaptığı hatanın tabi ki bedelini ödeyecektir.

Buna herkes hazırlıklı olsun!

Şu anda Netflix projesi halen sete ara verilmeden devam ediyor. Bu işlerin yolunda gittiğini, dizi çekilirken mahkeme kararının beklenmesi için dizinin çekimine ara verilmediğini gösteriyor.

Pek çok Çağatay Ulusoy hayranı onun başına bir şey gelmemesi için dua ediyor. Bence de aktörün şu ana hem duaya hem de konsantrasyona ihtiyacı var.

 Dualarınızı eksik etmeyin!

Umarım bu kötü alışkanlık Çağatay Ulusoy’un hayatından bir daha geri dönmemek üzere gitmiştir. Oyuncunun kariyeri dünya starları seviyesine doğru yükselirken artık hata yapmadan şöhret idaresi ve moral-motivasyon çalışmalarının da öğretilerini almıştır.

Gerçekten Türkiye’nin dünya standartlarına yükselebilecek aktörlerinden biri Çağatay Ulusoy’dur! Umarım sanatçının başarılı kariyeri geçmişte yaptığı bu hatayı düzeltebilecek kadar kuvvetli olur.

Hayatta başarılarınızın bol olması dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..