Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '14

 
Kategori
Magazin
 

Çağatay Ulusoy nereye koşuyor? - 3

Çağatay Ulusoy nereye koşuyor? - 3
 

Çağatay Ulusoy, Star Tv, Medcezir,


İlk Çağatay Ulusoy nereye koşuyor? Yazımı, Haziran sonunda “Adını Feriha Koydum” dizisi final yapmasından sonra 14 Temmuz 2012 içinde yazdım. Milliyet Blog’da 14 Ocak 2013 tarihinde yayınlandı.

İkincisini 3 Mayıs 2013’de yazdım ve Milliyet Blog’da yayınlandı.

Şimdi de üçüncüsünü kaleme aldım.

Çağatay Ulusoy buralara kolay gelmedi. 2010 yılında, Best Model yarışmasıyla birinci olup, 2011 Ocak ayında yayınlanmaya başlayan “Adını Feriha Koydum”  dizisinde “Emir” karakteri rolü onun büyük şansıydı. Best Model yarışmasına girmeden önce içinde oyuncu olama hevesi varmış ki, Arka Sokaklar ve Recep İvedik filmlerinde çok kısa figüranlık yapmış. İki sezon devam eden “Adını Feriha koydum” dizisinde Hazal Kaya gibi birisiyle oynaması, aralarındaki saf ve temiz dizi aşkı nedeniyle milyonların gözünde fenomen oldular. Daha sonra Hazal Kaya’nın diziden ayrılması ile tek başına yürümek zorunda kaldı. “Emir’in Yolu” dizisinin finalsiz sona ermesi büyük şanssızlığı oldu.

adini-feriha-koydum-emirin-yolu

2013 başlarında başına gelen kötü olaydan sonra kendini toparladı. Ay Yapım’dan Kerem Çatay’ın The O.C. Amerikan dizisinin Türkçe versiyonunda oynama teklifi ona büyük ikramiye oldu. 2013 Mart ayında Serenay Sarıkaya rol arkadaşı olarak belirlendi. Ece Yörenç ile birlikte konuşup yeni sezon planlamasını yaptılar. 

 

Çok çalıştı, çok da özverili davrandı. Medcezir yeni sezonda onun ödülü oldu. Bu dizi için 11 kilo verdi. Saçlarını uzattı, modelini değiştirdi. Feriha dizisindeki o havalı zengin Emir karakterinden sonra, Medcezir’de fakir, babasız büyümüş bir kenar mahalle genci iken, aniden karşısına çıkan Zengin insanların, bir Avukatın himayesine ve Serez ailesine katıldı.

medcezir

Medcezir’de çok güzel iş çıkarttı. Seranay Sarıkaya ile kimyası tuttu, inanılmaz bir uyum sağladılar. 20 bölüm çekilip Star Tv. ekranlarında seyrettiğimiz Medcezir, Cuma gecelerinin AB grubunda, yayınlandığı ilk günden itibaren her bölümü değişmez birincisi oldu. Barış Falay, Mine Tugay, Can Gürzap, Taner Ölmez, Hazar Ergüçlü, Şebnem Dönmez ve Murat Aygen gibi güçlü oyuncularla çalışması Çağatay’ın büyük şansıydı. 

 

Çağatay Ulusoy, başarısı oldukça iyi niyetli olması, yönetmenine kapris yapmaması ile övgüye layıkmış. Set arkadaşları, Barış Faray, dizide kötü rol arkadaşları Metin Akdülger ve Ali Aksöz Çağatay’dan övgü ile bahsetmektedirler.

 

Çağatay Ulusoy 2011 yazında Anadolu Kartalları Sinema filminde "Üsteğmen Ahmet Onur" karakterini Engin Altan Düzyatan, Hande Subaşı ve Özge Özpirinççi ile oynadı. Çok da başarılı oldu. Önümüzdeki yaz aylarında bir sinema filmi çevirmesi hedeflerinden biri olmalı. Bu filmi Hazal Kaya ile oynaması muhtemel. Geçen hafa Kenan Erçetingöz'ün "Yüz Yüze" programına katılan Hazal kaya, bu soruya "Niye olmasın, Çağatay'la oynamam bir durumu yok" cevabı vererek, oynayabileceği sinyalini vermişti. Geçen yıl onlarca sinema film teklifini "Medcezir" dizi hazırlıkları nedeniyle olumlu cevap verememişti. Artık bu yaz olmaması için bir neden yok. Kaliteli bir sinema filminde oynamak hedeflerinden biri olmalı diyorum.

Çağatay Ulusoy, set aralarında şimdilerde en büyük merakı kamera arkasına geçmekmiş. Böylece hem merakını gideriyor, hem de kafasını dinlendiriyor herhalde. 2012 yılının son aylarında “Emir’in Yolu” dizi çekimleri set aralarında, biraz da o zamanki stres nedeniyle bir kenara çekilir, arka arkaya sigara ve çay içermiş. Keyifli geçen Medcezir çekimleri set aralarında kendisini böyle dinlendiriyor olmalı. Dizi aşkı Mira (Serenay Sarıkaya) da hemen yanı başında duruyor. Ne dersiniz bu kamera merakı ileriki yıllarda yönetmenliğe bir adım olabilir mi? Hayırlı olsun diyelim. 

 Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Çağatay Ulusoy, oldukça iyi niyetli mütevazi bir kişiliğe sahip bir insan. Sevenleri onunla fotoğraf çektirmek, fotoğraflarını imzalatmak için set aralarında etrafını sarıyorlarmış. Onları kıramayıp, poz veriyor, hele küçük çocuk sevgisi bambaşka, onlarla da fotoğraf çekilmek, onu da mutlu ediyormuş. Aşağıdaki resimde 3 çocuk ile çektirdiği fotoğrafta, çocukların mutlu olduğu kadar, aynı mutluluk ifadesi Çağatay'ın yüzünde de görüyoruz .

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Çağatay Ulusoy, Feriha dizisinin ilk bölümlerinde olduğu gibi, çekingen, robot gibi kamera karşısında duran biri değil. Kendisini çok geliştirdi. Oyunculuğu mükemmel. Tek başına bir diziyi izlettirebilecek gücü var, bunu Feriha dizisinde yakışıklılığı ile yapıyordu. Şimdi çok ama çok çalışıyor. Çok da sağlam oynuyor. Bana göre Çağatay Ulusoy geleceğin yıldızı.

Medcezir dizisi en az üç sezon devam edeceğini tahmin ediyorum. Şayet olumsuz bir hata kaza olmaz ise. Beni korkutan Serenay Sarıkaya ile olan özel hayatları ile işlerini karıştırmaları. Şayet özel hayatlarındaki bir kavga, küslük iş hayatlarını etkileyecektir. Bu durumu hep yazılarımda belirtmiştim. Aşk ile işi karıştırmamak lazım. Yoksa yazık olur, süper iyi giden Medcezir dizisine.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Bu sezon başı olmasına rağmen ilk ödülünü aldı. Sezonun en iyi erkek dizi oyuncusu ödülü. 2014 Yılı içinde çok daha ödüle layık görülecek ve alacağını tahmin ediyorum. Ayrıca, oynadığı Medcezir, "En iyi drama dizisi" ödülünü almıştır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Çağatay Ulusoy nereye koşuyor?

Hedef belli zirve. Henüz o tepeye çıkmış değil. Böyle giderse o da olacak gibi duruyor. Yeter ki şöhret başını döndürüp, yanlışlar yapmasın, adımlarını sağlam bassın.

  

Koş, Çağatay koş, yolun açık olsun. Sendeki bu performansı izleyenlerin gördükçe hep yanında ve arkanda olacaklar.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/Cansever

Not: Görseller internetten,Twitter Medcezir sayfasından alınmıştır.

  

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..