Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy Netflix’de Türkçe Konuşacak

Çağatay Ulusoy Netflix’de Türkçe Konuşacak
 

Netflix de neyin nesi?

Netflix 1997 yılında kurulan ve internet üzerinden yayın yapan bir yayın organıdır. Lokal yayınına üye alımını 1999 yılında başlattı, 2009 yılına gelindiğinde 100.000 adet içerik ve 10.000.000 üyeyle piyasada oldukça yüksek bir ses getirdi.

Netflix, çok çeşitli ödüllü dizileri, filmleri, belgeselleri ve daha fazlasını müşterilerinin internete bağlı binlerce cihaz üzerinden izlemesini sağlıyor. Türkiye’nin de dahil olduğu 130 ülkede hizmet veriyor.

Aslında Amerika’da video kiralama şirketi olan Netflix, dvd kiralamasının hızının düşmesi ile bir atılım yaptı ve şu an 130 ülkeye yayıldı. Arşivden de dizi ve film seyredebileceğiniz, geniş skalalı bir yayın organı.

Tabi şirket yabancı olunca dili de yabancı bize! Fakat bütün dünyayı ele geçirmek isteyen şirket buna da çözüm bulmuş dili ne olursa olsun dublaj kullanmıyor ve İngilizce altyazı ile yayınlıyor.

Netflix aslında Türkiye’yi Çağatay Ulusoy ile bağımlı yapacak. Çünkü Türkiye’de daha fazla dizi çekecek. Bilindiği üzere Çağatay Ulusoy, İpek Göknel’in “Bir Delikanlının Garip Hikayesi” adlı romanından uyarlanan senaryo ile seyircinin karşısına çıkacaktı. İyi güzel! Ama nece konuşacak dünya bu diziyi hangi dilde izleyecekti.

Netflix, tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi Çağatay Ulusoy’u da kendi dilinde yani Türkçe konuşturacak ve İngilizce altyazı ile dünya internet yayınına sunacak. Bu yolu Türkiye adına Çağatay Ulusoy’un açmış olması Türk izleyiciyi olduğu gibi dünya üzerindeki birçok ülkeden hayranlarını da Netflix’e abone olarak çekecek.

Doğrusu akıllıca iş Çağatay Ulusoy gibi genç yaşta “efsane” olmuş bir aktör ile tüm dünyayı ele geçirmek kadar akıllıca satıcılık yapılabilir miydi?

Yolun açık olsun Çağatay!

Hayatta yolunuzun açık olması dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://facebook.com/pages/Ece-Er

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..