Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '13

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy/Serenay Sarıkaya ile "Medcezir" 5.ci bölümünde heyecan doruktaydı...

Çağatay Ulusoy/Serenay Sarıkaya ile "Medcezir" 5.ci bölümünde heyecan doruktaydı...
 

Mira, Yaman'a okunmuş kestane veriyor.


Star TV.in fenomen dizisi “Medcezir” 5.ci bölümünde heyecan doruktaydı. Cuma gecelerinin en çok izlenen dizisi olan Medcezir, TNS ölçümlerine göre AB’de açık ara birinci, Total’de az farkla ikinci oldu. İzleyicinin ilgisinde en önemli faktörlerden birincisi Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya gibi iki sevilen oyuncunun birlikte çıkardıkları üstün oyunculuk performansı ve diğer rollerdeki tecrübeli oyuncuların bulunması. İkincisi Ay Yapım gibi deneyimli bir yapımcı firma işi olması. Konu malumunuz Warner Bros yapımı olan, The O.C.’den alındı. İş bilir senaristlerimiz Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu konuyu bize o kadar güzel adapte ettiler ki, Yaman, Mira, Mert ve Orçun bizden birileri oldular. Seyirci artık onlarla hikâyeyi yaşamaya başladı.

Başlangıçta ben de dahil herkes de, Çağatay Ulusoy -  Serenay Sarıkaya uyumu olur mu? Soruları vardı.Öyle bir güzel ikili oluşturdular ki nazar değmesin.Dizideki hikaye konusu, kurgusu da bu uyumu destekledi. Mira’nın babasının iflası, aralarındaki ekonomik farkı da yok etti. Ekonomik yapıları aynı, Yaman’ın da Üniversiteye girmesiyle sosyal düzeyleri de aynı oldu. İki genç artık üniversiteli sevgili olacaklar. Bu yönüyle ilerleyen bölümlerde keyifli bir aşk dizisi bizleri bekliyor. Öyle ki, kafa yapıları, mütevazi oluşları ile aynı teknenin hamuru gibiydiler. Mira, Yaman’ın annesi Nevin Hanımın evine kadar gidip, onunla dertleşmesi bunun göstergesiydi.

Mira, Yaman’ı ve eski yaşadığı Tozludere’yi daha yakından tanımak için onula eski mahallesine muhtarlığa ikametgah belgesi almaya gider. Aralarında enteresan konuşmalar geçer.

Bizde imtihana girecek çocuklara okunmuş pirinç verirler, Allah zihin açıklığı versin diye. Mira’nın Yaman’a okunmuş kestane getirip, şans dilemesi hakikaten çok hoştu. Ayrıca Yaman’ın ilk haftalığından aldığı paradan tatlı alması ve yemek sonrası aileye ikram edilmesi, Selim Beyin “Kesene bereket” demesi, Türk örf ve adetlerindendir. Kim demiş Medcezir  (Yaman) Amerikalı diye. Bu Medcezir, bize adapte edilmiş tam bir Türk dizisi…

Yaman’ın Eylül’e telefonda Mert için ders vermesi, çok hoştu. “Benim seninle hayatta işim olmaz. Benden sana hayır yok, başta bunu bir netliyelim. Sen benim arkadaşımın sevdiği kızsın akıllı ol, ona layık ol. O çocuğu bir üzersen, ben de senin kalbini kırarım. Bunu da bil.” Bu konuşma Mert’i hem üzdü, hem de Yaman’a güvenini arttırdı.

Yaman önce yazılı, sonra sözlü mülakata katıldı. Ağabeyi Kenan gene başına ikinci defa bela oldu. İstediği para yüzünden başına gelmedik kalmadı. Mira’nın Yaman’ın evinde bayılıp, hastaneye kaldırılması işin tuzu biberi oldu. Yaman hastaneye gitti. İmtihan kaçtı. Sude Beylice “Yine her şey senin başının altından çıkıyor” sözleri Yaman bela aramıyor. Nedense belalar onu buluyor.

Yaman Koper, mülakatta sorulan soruya verdiği cevaptaki gibi; “Doğru yoldan ayrılmamak, en zor zamanda bile” sözünü hayat felsefesi olarak kabul edebilecek mi? Ya da annesinin dediği gibi, “Adam gibi adam “ olabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz!

Bugün sosyal medyada çok güzel tepkiler aldı Medcezir.  Sezon boyunca da bu olumlu tepkiler devam edeceğe benziyor. Dün akşam da, Beyaz Show da Beyaz’ın da diline düştü Medcezir. Güzel parodisiyle İzleyiciyi kırdı geçirdi Beyaz. İnşallah bir akşam tüm Medcezir ekibini Beyaz Show'da görürüz.

Saygılar, Sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/Cansever

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..