Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '17

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy'un İçerde'ki oyunculuk hırsı!

Çağatay Ulusoy'un İçerde'ki oyunculuk hırsı!
 

Çağatay Ulusoy şu günlerde dizisi İçerde ile adından sıkça söz ettiriyor... Instagramda paylaştığı resimleri ile sosyal medyada da tıklanma rekorları kırıyor. 1,5 milyona yakın takipçisi ile çok sevilen oyuncular arasında yer alıyor.

19 Eylül tarihinde Show Tv'de başlayan dizi İçerde 20 bölümünü geride bıraktı. Başladığı ilk günden bu yana Pazartesi gecesinin en çok seyredilen dizisi oldu ve reytinglerin zirvesinde yer aldı. Haftanın dizileri arasında da neredeyse her hafta 2.sırada yer aldı. Binlerce izleyicinin fenomen dizisi oldu.

Ay Yapım'ın yapımcısı olduğu bu dizinin başarısında, çok güçlü oyuncu kadrosu ve deneyimli yönetmeni Uluç Bayraktar'ın payı çok büyük olsa da Çağatay Ulusoy, oyunculuk hırsı ve azmi ile öne çıkıyor.

Çok kısa zamanda oyunculukta büyük aşama kaydetti. 2011 Ocak ayında Hazal Kaya ile "Adını Feriha Koydum" dizisinde Emir Sarrafoğlu karakteri ile kendisini kabul ettirdi. Daha sonra "Medcezir" dizisinde fakir ve onurlu bir genç olan Yaman Koper karakteri olarak çok sevildi. Dizi iki sezon devam etti.

Çağatay Ulusoy, 2011 yazında "Anadolu Kartalları" ve 2015 yazında çevirdiği "Delibal" sinema filmi ile iyi bir sinema oyuncusu olarak da kendisini gösterdi.

Leonardo Dicaprio'nun Köstebek sinema filminden alıntı senaryosu olan İçerde dizisinde, mafya içindeki köstebek bir polisi canlandıracağını duyunca önceleri şaşırdım. Bundan önce aşk filmlerinden tanıdığımız yakışıklı duygusal oyunca başarılı olabilecek miydi?

İçerde dizisi için önce saçlarını 3 numaraya vurdurdu. Sert bir yüz görüntüsüne sahip olmak için, Delibal filmi için bıraktığı sakalını kısalttırdı. Bambaşka bir simayla Sarp karakteri olarak ortaya çıktı.

Çağatay Ulusoy, İçerde'nin ilk bölümlerinde biraz donuk kaldı. Ama Sarp karakterine ısınmasıyla, gözlerinden ateş çıkan sert bir adama döndü. Tam bir mafya adamı oldu. Her zaman olduğu gibi oyunculuk azmi ve hırsı başarıyı getirdi. Gözleri kısarak, sert bakışları, kesik kesik nefes alışları ile yaşadığı heyecanı öne çıkarttı. Zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Bir-iki damla göz yaşı döktü.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.5

İstanbul'daki soğuk ve karlı kış nedeniyle dış sahne çekimlerinde hastalandı. Çekimleri ara vermeme uğruna yemeklerini ihmal etti ve fast food beslendi. Bu da malum hastalığı getirdi. Dizi çekimlerini ihmal etmedi ve tedavisini yaptırıp çekimlere devam etti. Geçen mart ayında reklam filmi çekimlerinde, defalarca iskeleden soğuk denize atlamış, üşümesine rağmen iş disiplini öne çıktığından çekimlerini tamamlamıştı. O zaman da (gribal durum) soğuk algınlığı geçirmişti.

494253DFC717801C0A823C15ED48D7D7_640x360

Çağatay Ulusoy'un 6 yılda nereden nereye geldiğini hepimiz biliyoruz. Başarılı olmak için çok çalışması gerektiğinin bilincinde. Bu rol için de, Los Angeles Santa Monica'da aylarca çalışmış, yakın dövüş ve silah eğitimi dersleri almıştı.

C3W9HxHWcAAIVs1

Ancak rolü gereği dizide aşka pek yer yok. şimdilik Celal Babanın kızı Melek ile romantik aşk var. İlerleyen bölümlerde ateş bacayı sarar mı bilemem!

İçerde (4)

Çağatay Ulusoy, dizide Aras Bulut İynemli ile kardeşliklerinin yanında iyi bir ikili oldular. Her ne kadar iki düşman olsalar da, onların son bölümlerde abi-kardeş olarak sarıldıkları günleri de göreceğiz.

Çağatay Ulusoy, Delibal filminde söylediği "Mutlu Sonsuz" şarkısı internette en çok çalınan ve tıklanan parçalar arasında yer almıştır. Kısa versiyonu You Tube'de 19 Milyona yakın tıklanmıştır.

icerde-sarp-ele-gozlum-turku

"İçerde" dizisinin önceki bir bölümünde; "Ela gözlüm ben bu elden gidersem" türküsünü söyleyerek o bölüme renk katmıştı. Ben de önceki bir yazımda tekrar sonraki bölümlerde senaristin bir Ocak-başı sofrası ayarlayarak Sarp'ın söylemesini yazmıştım. Çağatay da bir röportajında muhabir sorunca; "Neden olmasın, senaristler yazarlarsa dizide söyleyeceğini" dile getirdi. Ben de ilerleyen bölümlerde, tekrar milyonlarca seveni adına güzel bir anonim türkü bekliyorum.

Ekran Alıntısıiç.cu.1

Çağatay Ulusoy, 6 yıllık oyunculuk hayatına İçerde dizisinde canlandırdığı karakter ile apayrı bir renk kattı. Bana göre çok da başarılı oldu. Bu azim ve hırs onda oldukça çok daha iyi yerlere götürecektir

Ediz Hun, bugün konuşmacı olarak katıldığı Film-San Vakfı panelinde sinema sektörünü değerlendirmiş: “Eskiden star kavramı vardı ama artık kalmadı."

Ediz Hun, hangi oyuncuları beğendiği sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Daha önce aynı sette bulunduğum Çağatay Ulusoy’u başarılı buluyorum. Duruşu güzel, ekrana da yakışıyor. Çok saygılı ve beyefendi bir çocuk. Konuştuğumuzda, ona ‘Özel hayatına dikkat et, sonrasında başarı gelir’ uyarısında bulunuyorum. Başarılı oyunculuğun birinci kuralı, özel hayatında mazbut olmaktan geçer.” Demiştir.

C4JLIarW8AAUFba

Çağatay Ulusoy; En İyi Dizi Film oyuncusu ve dizisi 'İÇERDE'de yılın En İyi dizileri arasında gösteriyor ve ödül topluyor.

Haziran ayında İçerde'nin 39.bölümde final yapmasından sonra, yaz ayalarında kendisinden bir sinema filmi bekliyor, başarılarının devamını diliyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..