Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy'un Netflix'deki Dizisinin Adı (The Protector) "Koruycu" Olmuş!

Çağatay Ulusoy'un Netflix'deki Dizisinin Adı (The Protector) "Koruycu" Olmuş!
 

Başrolünü Çağatay Ulusoy’un üstlendiği, Netflix'deki dizisinin adı da konmuş. The Protector, Türkçesi "Koruyucu" olmuş. Çağatay Ulusoy dizinin kahramanı olarak bütün yükü üzerine aldığını görüyoruz. Binnur Karaevli tarafından hayata geçirilen ve bir süper kahraman hikayesini anlatan dizinin ilk sezonu 10 bölüm çekiliyor. Ulusoy'dan başka dizinin oyuncu kadrosunda Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık ve Mehmet Kurtuluş yer alıyor.

Dizinin yapımcılığını da, Netflix adına 03 Medya kurucu ortağı Onur Güvenatam üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Can Evrenol oturuyor. Görüntü yönetmeni ise Gökhan Tiryaki.

İlk sezonda 10 bölüm çekilmesi planlanıyor. İlk bölümün senaryosunu Norcos yazarı, Jason George kaleme alıyormuş. Dizinin görsel efeklerini Gradient Effect üstleniyormuş. Prodüksiyon tasarımı ise Deniz Göktürk yapacakmış.

Dizinin geçtiğimiz hafta içinde çekimleri başlamış ve ilk görüntüler gelmişti.

Dizi İnternette ülkemiz ve bütün dünya ülkeleri ile birlikte 2018 Eylül ayında başlayacakmış.

Çekimler devam ediyor. Yaz boyunca 10 bölümün çekileceğini tahmin ediyorum.

Dizinin tanıtım afişlerinden biri: 

Dizinin konusu:

N. İpek Gökdel'in 2016 yılında yazdığı "Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi" romanına dayanılarak yazılıyor.

Yazarımız Gökdel, romanın tanıtım kapağında:

"...İstanbul başka şehirlere benzemez! Halep düşerse üzülür insan. Kabil düşerse canı acır.

Paris Düşman postalını uzaktan görse bacakları aralar.

Berlin ikiye ayrıldı, dünya gene de dönmeye devam etti.

New York'un kalbine uçak sapladılar, düzen yeniden, yine kuruldu.

Ama İstanbul öyle mi ya! Batının sınırıdır burası. Doğu'nun başkenti...

Bu şehir dengede tutuyor dünyayı.

Tahterevallinin ortası..

İstanbul tökezlerse insanlık düşer!..." Diyor N. İpek Gökdel.

İşte bu zor işi ve İstanbul'un koruyuculuk görevi, İstanbul'a üniversite eğitimi için Denizli'nin bir köyünden gelen Hakan'a verilir.

Dizi, tarihte kendisine verilmiş gizli bir görevle İstanbul’u korumak zorunda olduğunu öğrendikten sonra tüm dünyası altüst olan Hakan’ın serüvenini anlatıyor. Hikayenin başında Doğu ve Batı’nın birleştiği 15 milyonluk şehirde sıradan bir genç olarak hayatını sürdüren Hakan kahraman olmaktan çok uzaktır. Ancak şehrinin tarihten gelen gizemli ölümsüzlerin tehdidi altında olduğunu öğrendiğinde onları durdurmaktan başka çaresi kalmaz. Hem henüz hazır olmadığı hem de kabul etmek istemediği bir görevle karşı karşıya olan Hakan, İstanbul'un son muhafızı ve koruyucusu olacaktır. 500 yıl öncesine dayanan, Yavuz Sultan Selim'in Denizli'li dokumacı tarafından dokunan ikiz gömleğini giyecek, bu ona süper kahraman yapacak gücü verecektir.

Çağatay Ulusoy’un İstanbul’un son muhafızı Hakan’ı canlandırdığı dizide, Faysal rolünde Hakan’ın imrendiği başarılı bir iş adamı olarak Okan Yalabık’ı izleyeceğiz.

Ayça Ayşin Turan, Faysal’ın şirketlerinde yönetici olarak çalışan, aynı zamanda Hakan’ın ilgi duyduğu Leyla karakterini canlandırıyor. Leyla, hiç bitmeyecek bir vicdan azabıyla yaşamaya çalışan, yükseklerde gezmeyi seven ve Hakan’ı aşık olan genç bir kızdır. Zeynep’e karakterini can veren Hazar Ergüçlü Hakan'ın sırdaşıdır. Mehmet Kurtuluş ise Faysal’ın sağ kolu Mazhar olarak ekranda olacak.

Kadroda yeni karakterler ortaya çıktıkça  yeni isimler açıklanacaktır. Ben burada daha fazla olacaklar hakkında sır vermeyeyim. Dizi seyrettikçe hep birlikte göreceğiz.

Bu rol, Yavuz'un tılsımlı gömleğini giyen Hakan'a süper güç verecektir. Çağatay Ulusoy, bu güne kadar 7 yılda üstlendiği karakterlerden bambaşka bir imaja bürünecektir. Günümüz ile geçmiş 500 yıllık tarih aralığında başka  bir Çağatay, süper kahraman bir Hakan izleyeceğiz.

Bu rol ile, Çağatay Ulusoy'u 190 ülkede, 118 milyon Netflix üyesi seyredecek ve oyunculuğu beğeni ile izlenecektir.

Ulusoy'un başarısı, zaten bir dünya sanatçısı olan Çağatay Ulusoy'un ününe ün katacak, Hollywood kapılarını ardına kadar açacaktır.

Yolun açık olsun, başarılar Çağatay Ulusoy...

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Kaynak; Nefllix bülteni ve N. İpek Gökdel "Karakalem Ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi" romanı.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..