Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '07

 
Kategori
Siyaset
 

Çağdaş sömürgecilik

Eskiden ülkeler kendine göre zayıf ülkeleri hükümranlıkları altına alıp sömürmek için askerli harekatlarlar savaşlarla ülkeyi ele geçirip kaynaklarını kullanır, vergiye bağlarlarmış.

Günümüzün modern dünyasında sömürge şeklide değişen çağa paralel olarak değiştir. Artık askeri savaşlara gerek yok. Örneğini yakın zamanda ülkemizde görülen teknolojik destekli bilgi savaşı yapılarak ülkeler sömürülüyor.

Akış son derece basit. Mayıs başında faizler % 13' lerde iken canımız kadar sevdiğimiz yabancı yatırımcılarımız bonodan çıkıp, 1.32' lerden USD aldılar ve parayı yurtdışına çıkardılar (Tabi Bazi vatansever Türk finans şirketlerinin yardımlarıyla) Piyasa hakkındaki olumsuz spekülasyonlar sonucunda faizler % 20 - 25 bandına geldiğinde, yabancı yatırımcılarımız parayı tekrar ülkemize getireceklerdir. USD' lerini 1.7- 1.8 lerden tekrar YTL' ye çerivrerek bonoya girmeye başlayacaklardır. En kötü ihtimalle 1.7 ile tekrar USD alsalar % 28 bir kar sağlayacaklardır. Faiz oranlarındaki yükselişide dikkate alırsanız ülkemizin nasıl sömürüldüğü ortaya çıkacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ekonomik bağımsızlığı olmayan ülkeler tam bağımsız değildirler" sözü size birşeyler çağrıştırıyormu acaba ??

Bu arada Chorchill' in ünlü sözünü de unutmamak gerek " TÜRKİYE'NİN İDEAL KİLOSU 37, 5 KİLODUR" Bu söz Ülkemiz için biçilmiş kaftanı çok güzel anlatır.

Sevgi ve Saygılarımla,

Dr. Halil YOLCU

 
Toplam blog
: 20
: 3422
Kayıt tarihi
: 22.03.07
 
 

1964 yılında Adıyaman Besni'de doğdum. İlk orta ve lise eğitimimi Besni de tamamladıktan sonra Çu..