Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Çağımızın tehlikesi: Obezite

Çağımızın tehlikesi: Obezite
 

obezite


Günümüzde her iki kişiden birinin obezite ile uğraştığı ve bu durum ile tedavi edilmez ise ciddi sonuçlara neden olduğu uzmanlarca açıklanmıştır. Sağlıksız beslenen ve günlük yaşantısını minimum hareket ile geçiren bir kişi, obezite durumu ile tehlike altındadır. Bu gibi tehlikelerden korunmanın tek yolu; var olan fazla kiloyu sağlıklı bir şekilde vermek ve her gün düzenli olarak spor yapmaktır.

Evinizde kendi başınıza da yapabileceğiniz ufak bir test ile vücut kitle endeksinizi ölçebilir ve tedbir almanız gerekiyorsa zaman geçmeden önlem alabilirsiniz. Peki, vücut kitle indeksini nasıl ölçeriz? Vücut ağırlığınızın (kilogram cinsinden) boy uzunluğunuzun ( metre cinsinden) karesi ile çarpımı size vücut kitle indeksinizi verir. 18.5- 24,9 Aralığı normal, 25-29,9 Aralığı hafif şişman, 30-39,9 Aralığı şişman, 40 ve üzeri aralık ise obezite tehlikesi ile karşı karşıya olduğunuzu gösterir. Eğer yaptığınız bu ufak test ile şişman grubu ve üstünde bir değerde çıktıysanız hemen bir uzmana danışmanızı öneriyoruz.

Kilosu normal kilonun birkaç kilo üzerinde olanlar ise dengeli beslenme ve spor ile kısa bir sürede vermeleri mümkündür. İdeal kilo hesabını ise ulaşmak istediğiniz vücut kitle indeksinizi boyunuzun karesi ile çarparak bulabilirsiniz. Fakat normal kilonuzun çok üstünde bir kiloya sahipseniz konusunda uzman doktorlara başvurup, kendinize özel beslenme programları ile sağlığınıza ve vücudunuza yeniden kavuşabilirsiniz. Burada en önemli olan şey, kilo verdikten sonra eski sağlıksız yaşam ve dengesiz beslenme alışkanlıklarına geri dönülmemesidir. Sağlıklı yaşam ile size verilen tavsiyeleri hayat felsefesi yapmanız durumunda verdiğiniz kiloları geri almanız söz konusu değildir.

Kişiler işleri gereği ya da herhangi bir özel sebepten dolayı hareketsiz kalıyor ve düzensiz beslenmek zorunda oluyor. Bu gibi durumlarda ise aşırı kilo alımı gerçekleştiği gibi kişilerin sağlık durumları da tehlike altına girer. Her zaman fit bir görünüm elde etmek isteyen kadınlar bunu zaman zaman doğru yaparken bazen ciddi sonuçlar doğuran yanlışlar yapabiliyorlar. Zayıflamak uğruna her yolu deneyen kişiler bilinçsizce yapılan diyet programları ve içeriği belli olmayan kimyasal ilaçları tüketerek organlarına ciddi hasarlar vermektedir.

      

 

                

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..