Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '14

 
Kategori
Eğitim
 

Çağımızla örtüşen eğitim

Çağımızla örtüşen eğitim
 

Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi, Türkçe konulu söyleşi, 02 Nisan 2014


Bu durumda yapılacak olan demokratik, laik yurttaşlar yetiştirmek için bilim ve sanat ağırlıklı eğitime yönelmeliyiz. Zorunlu olarak dayatılan din eğitimi seçmeli ders olmalı. Eğitim laik niteliğini kazanarak işlevini bilimsel olarak yerine getirmeli. Bu, ülkemiz, ulusumuz için zorunluluk taşımaktadır.

İlköğretimin bozulan yapısı yeniden düzenlenmeli. İlköğretimin zorunluluğu sekiz yıl bütünlüğü içinde gerçekleştirilmeli. Ayrıca okul öncesi eğitim kesinlikle eğitim yapılanmamızda yer almalı.

İlköğretimde özellikle Türkçe eğitime önem verilmeli. Türkçe, eğitim dili olarak tüm yurttaşlara ortak ulusdil olarak kavratılmalı. Tüm yurtaşlarımızın Türkçeyi sözlü ve yazılı anlatımda etkin olarak kullanmaları sağlanmalı.
Gençlerimize kazandıracağımız yurttaşlık kimliği bilimsel düşünen, sanatı seven, Türkçeyi iyi kullanan nitelikleri içermeli

Birleşmiş Milletler örgütü 15–24 yaşları arasında tanımladığı gence yetenekleri doğrultusunda gelişme, toplumsal yaşama katılım olanak ve özgürlüğünün sağlanmasını istemektedir. Dünya ulusları arasında saygın yerimizi almak gençlerimize bu anlamda sahip çıkmaktan geçtiğini bir kez daha vurgulayalım . Bu da çağımızla örtüşen bir eğitimden geçmektedir.

 

 
Toplam blog
: 1064
: 732
Kayıt tarihi
: 24.03.12
 
 

Türkay KORKMAZ, umuda yolculuğu ertelemez. Mermeri delenin damlanın sürekliliği olduğunu bilir. Y..