Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Çağları değiştiren yazılar/Erotizm

Çağları değiştiren yazılar/Erotizm
 

İyi bir insan, yetenekli, güzel, akıllı… Hayır, hayır; benim seni istediğim gibi, hiç değilse arada bir… Erotik olmak kadınların/erkeklerin hakkı, kadınlar/erkekler için görev,  vücudumuzun özel, bize ait kısmı.

Kadın/erkek vücudu sadece vücut değil, sanki cinsellik için yaratılmış; bakanı, göreni, hissedeni, bileni harekete geçiren canlı organizma. Soyunmuş bir kadında/erkekte (hatta giyinikken bile) diğer bütün konular arkada kalıp aşk, seks ve cinsellik öne çıkıyorsa vücut bunun gereğini yapmak zorunda. Artı vücutlarımız kendimizin değil, bizi eşimize/sevgilimize/partnerimize bağlayan en önemli bağ.

Erotizm de bir nevi güzel olmak ama burada kadının/erkeğin özel duyguları, gizemli cinsel dürtüleri, vücudunun baştan çıkarıcılığı devreye giriyor. Malum bütün kadınlar güzeldir ama sadece bazı kadınlar seksapeldir. Erotizm de biraz böyle. Her kadın/erkek aynı şansa sahip değil. Yine de erkek vücudunun pek erotikliği konuşulmaz, erotizm sanki kadınlar, hatta işte öyle muhteşem vücutlu kadınlar içindir. Geniş anlamlı erotizmi dar cinsellikle sınırlandıran anlayışımız onu daha da daraltma peşindedir. Erotizm çıplak kadın vücududur. Sevişirken söz konusudur. Ahlaki sınırları tanımaz. Yani mazbut sıradan kadınların erotikliği konuşulmaz. İşte öyle özel bir kadın olması gerekir. Baştan çıkarıcılığı filmlerle, resimlerle tescillenmelidir.

Böyle olunca erotiklik bazı kadınların bir nevi vücutlarını sergileme sanatı oluyor. Ancak işte bu dar anlayış nedeniyle erotizm diğer kadınların ilgi alanlarının dışında kalıyor. Kadınlar için erkekler de belki öyle ama erkekler için erotizm kadını kadın yapan öğedir. Erotizm vücudunuzu göstermek değil. Ortalama bir erkeğin/kadının vücudunu herkes zaten bilir. Sizi farklı yapan, partnerinizin arzu ve isteğinin sizde odaklanmasını sağlayan, sizin ve sadece partnerinizin göreceği/bileceği vücut ayrıntılarınızın ama mutlaka karşıdakini etkileyecek şekilde gösterilmesidir.

Erotizm çabası olmayan kadın güzel değildir; hiçbir erkek onunla yatağa girip sevişmek istemez. Çünkü öncelikle partnerinizin gözünü doyurmalısınız. Gerek erkek ve gerek kadın erotizm kaynakları konusunda çok şanslıdır; çünkü insan vücudu kendiliğinden bile tahrik edicidir. Ama yine de dişiliğini/erkekliğini sanki ayrıca göstermek gerekir. Bu cinsel bilinç ilişkilerinizde mutluluğun anahtarıdır. “Ben kadınım, gelsin işte” demekle olmaz. Her gün beraber yaşıyoruz ama ben seni yine de merak etmeli sapıklar gibi kapı aralıklarından/deliklerinden izlemeliyim.

Erotizm tutku yaratır. Eşlerin partnerlerinden istediği en önemli şey budur. Çünkü tutku tutmayı, tuttuğu zaman da bırakmamayı sağlar.  Kadınlar yaratılışları gereği seksapel olmayabilirler ama erotik olmak zorundadırlar. Kadınların da erkeklerden erotik beklentileri vardır. Hiçbir kadın eşiyle eve ekmek alıyor diye arzuyla sevişmez. Erkeğin bıyığını burkması bile kadın için erotizmdir. Erotizmde muhafazakâr/hassas kimseler için günah, ayıp gibi endişeler yersizdir; sen de nikâhlı kocana yap.

Vücudum güzel mi acaba diye endişe taşımayan kadın ne olursa olsun, kim olursa olsun çirkindir. Sadece saçlarınızı tarayarak ya da bıyığınızı burkarak kadın/erkek olamazsınız. Her kadın/erkek hayatın belli zamanlarında vücutlarının resmini çekmeli, dişiliğinin/erkekliğinin can alıcı ayrıntılarını bilmelidir. Kadın erkek ilişkileri bir nevi avcılıktır. Erkek avcı, kadın av gibi görünse de aslında her ikisi de hem av hem de avcıdır.

Partneriniz sizi önce vücudunuzla sever. Yatak odasının kapısında ahlak biter ancak güvenlik amacıyla insaniyet devam eder. Eşler birbirlerine zarar vermeyen davranışlarda alabildiğine serbesttirler. Ve aslında aşk yaratıcılık ister. Yatak odanızda kırmızı perdeler ve kendinizi/partnerinizi gördüğünüz, seyrettiğiniz aynalardır sizi mutlu eden biraz da.

Erotizm aşkın görevidir; sadece saçlarını okşayarak aşk olmaz. Dağların ardındaki peri kızı her zaman arzulanmaz. Erotik kadınlar tartışmasız erkeklerin sahibidirler. Ancak aklını başından aldığınız kişiye sahip olabilirsiniz; isteyip de alamıyorsanız, koşup da yakalayamıyorsanız onu daha önce erotik halinizle hiç delirtmediğinizi düşüneceksiniz.

Erotizm de cinsellik gibi okullarda ders olarak okutulmalıdır. Nasıl duracağını bilmeyen bir kızın/erkeğin evlenme şansı bile olmayabilir. Hiçbir kız/erkek bir başkasıyla iyi bir insan diye evlenmez. Ve sizi gözüne kestiren defalarca izlemeden evine gitmez. Bugün yolda Ayşe’yi gördüm. Nasıldı? Bu nasıl’a vereceğiniz cevap yoksa Ayşe size hiçbir şeyini göstermemiş ve siz Ayşe’yi öylesine görmüşsünüzdür. Tabii ki etkileme ve etkilenme de önemli. Erotizm kadının kişiliğinin dışında bir olgudur. Vücudun bir marifetidir. Kötü ya da iyi olmanız durumu değiştirmez. Bir katil de erotik olabilir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..