Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '13

 
Kategori
Hukuk
 

Çağları değiştiren yazılar/Hangi eylem ve davranışlar gerçekte suç sayılmalı?

Çağları değiştiren yazılar/Hangi eylem ve davranışlar gerçekte suç sayılmalı?
 

İnsanların hayatta elini kolunu bağlayan suçlar, hatalar, günahlar gerçekte doğru mu tespit edilmiş. Sanki bazı eylem ve davranışlarımız için boşuna suçlanıyor, ceza çekiyoruz. Bir eylemin/davranışın suç olup olmadığının tespitinde nasıl bir yol uygulanıyor? Yani yaptığımız bazı şeylere niye” bu suçtur, bunda hata yaptım, bu günahtır” diyoruz. Bunun bir ölçüsü var mı? Dayanağımız nedir? Kimi/neyi referans alacağız?

Kutsal dâhil, kanunlar dâhil, valla ben suç, hata ve günah konusunda kesinleşmiş bir kabule sahip değilim. Babaya karşı gelmek günahtır diyen bir referans kaynağı benim için geçerli olamaz. Elbette kötü bir şey, elbette yapmamalıyız ama sen günah diyorsun. Yani sonunda ceza var. Hakkını vermiyordur, istemek için karşı gelebilirsin. Bu şimdi nasıl günah olur, Allah aşkına!

Toplumumuzun bilinci eksik. Yanlış gördüğü her şeye suç, hata ya da günah demiş. Eşiğe oturmak günahmış. Kocakarı lafı demeyin; daha düne kadar bu toplumun yarısı inanıyordu. Ben 5 tane yanlış davranış tespit etmiştim. Topu topu 5 tane. Sizce insanların yaptığı yanlış davranışların sayısı çeşit olarak kaç tanedir? Bence bugün ülkemizde hala çoğunluk olarak kabul gören suç /hata/günah sayılan davranış çeşidi 100’ü aşkındır. Ceza kanunumuzun kalınlığından da belli değil mi?

E şimdi tüm bu tespit edilen, öngörülen, iddia edilen, dayatılan eylem ve davranışlar sonuçları itibarıyla halkımı mağdur ediyorsa elbette bir ayıklama yapacağız. Neyin suç, hata ya da günah olduğunu siz belirleyemezsiniz. Ben de belirleyemem. Suç/hata/günah olduğu iddia olunan şeyleri bir paket halinde halka sorarız. Valla kusura bakmayın feriştahı söylese bile halkın %76’sından “evet, bu suç/hata/günah olmalı” şeklinde onay almayan eylem ve davranışlarımız için bu ülkede hiçbir şekilde hiçbir mercii ceza kesemez ve ağzı olan da konuşamaz, yırtarım o ağzı! Bazılarının uyduruk hükümleriyle bizleri yargılayıp asamazsınız ve hayatı bize zehir edemezsiniz!

İnsanlar neyin yanlış neyin doğru olduğunu şaşırdı ya!

Biz suçları belirledik. Ceza sadece bunlara verilebilir.

1-) Bir kimseye (veya kutsalına, özeline) sözlü ya da başka şekilde hakaret, küfür ve aşağılamada bulunmak.

2-) Bir kişiyi (ve hayvanları) dövmek, yaralamak, her şekilde öldürmek, ölümüne neden olmak ya da başka şekilde bedeni zarar vermek. (kurban ve etlik kesim durumları hariç)

3-)  Kendi istemediği halde bir kimseye sözlü sarkıntılık ya da tecavüzde bulunmak

4-)  Tehdit, şantaj

5-) Kişiye hayatı ile ilgili her türlü engelleme(Zorla alıkoyma, kaçırıp saklama şeklinde)

6-)  Kişiyi zorla suça teşvik etme ve suça sürükleme

7-)  Her türlü suç aletini, üretme, satma, bulundurma, kullanma

8-) Bir kimsenin malını, parasını zorla alma (İzinsiz ve bedelini ödemeden alma, kullanma, hakkını gasp etme),malına, mülküne her şekilde zarar verme.

9-)  İzinsiz orman kesme.

10-) Zararlı maddeleri üretme, satma, bulundurma, kullanma

Sizin aklınıza başka suçlar (cezayı gerektiren) geliyor mu? Benim aklıma gelmiyor. Yani şimdi kanunlarımızda sadece bu 10 tane suç mu var?  Sittirsin gitsin ya, bin tane suç var! Onlardan bazılarına bakalım mesela. Kaçırmada şiddet ya da benzeri zorlayıcı yollar kullanılmışsa suç vardır. Kandırmışım (21 yaş üzeri) peşime düşmüş gelmiş; gözü kör mü gelmesin! Kişilerin kendi yanlışlarından kaynaklanan şeyler suç olamaz. Devlete karşı gelme, devleti yıkma amacıyla örgüt kurma. Fiili olarak silahlı eyleme geçinceye kadar suç yoktur. Sonrasında ölen yaralanan kişiler, verilen zarar ölçüsünde ceza vardır elbette. Suçun buralara gelmemesi devletin güvenliğinin işidir. Takip etsin, izlesin, delilleriyle ortaya koyup engellesin. Yani fiili olarak bir şey yapılmamışsa sen bunu düşünüyorsun, örgüt kurdun diye kimseye ceza veremezsin. Ceza verebilmen için devlete karşı silahlı eylem şart.

Kandırma (21 yaş üzeri sağlıklı kimse de) eğer suç sayılan bir sonuç oluşmamışsa ceza gerektirmez. Beni kandırıp Amerika’ya götürdü. İyi etmiş, teşekkür et. Kanmayacaksın arkadaş. Kandırma diye bir suç yok. Alt yapısını devlet hazırlayacak. Nasıl mı? Senin olan bir şey zaten adına kayıtlı. Başkası kullanamaz. Kullandığınız şeyin size ait olduğunun ispatı gerekiyor.

Namus, ahlak, aşk ve cinsellik konularında (21 yaş ve üzeri) –kabul edilmiş durumlar dışında- tarafların birlikte karar verdiği, razı olduğu hiçbir konuda suç oluşmuyor. 21 yaş altı devlet ve anne baba korumasında.

Borç verilmesi, alınması konusunda (para ya da başka şey) suç oluşmuyor; alınan şeyin sahibine belirtilen sürede iadesi mutlaka sağlanıyor. Vermek istemiyorsa malları devletin emanetinde zaten, haczediliyor. Gücü yoksa çalıştırılıp ödettiriliyor. Ekonomi birimi-genel güvenlik birlikte sorunu çözüyor.

Kapıyı dövdü, kırdı, adamın evine zorla girdi, ama hiçbir suç oluşmadı; korkutma davranışından basit suç kapsamında (1 yıl) ceza alır. Sokakta aşırı derecede rahatsız edici olmamak kaydıyla sınırı olan (Bkz. Gül yaprağı formatı) birine laf atmada da suç oluşmaz. Halkın %76 oyla kabul etmediği gerek devlet gerekse toplumsal hiçbir davranış kalıbında suç oluşmaz. Örneğin müzik dinleyerek beni rahatsız ediyor. Sesin gerçek rahatsız edici desibeli aşılmışsa suç vardır, değilse güle güle.

Sizler kanuna böyle bin tane suç koyarsanız ayrıca bin tane de toplum tarafından yanlış bilinen eylem ve davranış varsa bu ülkede yaşanmaz ki. Kolonya sıktı rahatsız oldum (hastalar hariç) az öte gideceksin o zaman. İnsanlar sen rahatsız olacaksın diye hayatlarını kısıtlayamazlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..