Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Çağlayan Cumhuriyet Mitingi

Çağlayan Cumhuriyet Mitingi
 

Sevgili okurlar, bugün yapılan Cumhuriyet Mitingi bana bazı şeyleri hatırlattı. Cumhuriyet coşkusu ülkemizde hep üst seviyede olmuştur. Ama bugünkü, her anlamda bir başka idi. Atatürk, bu vatanı düşmanlardan temizleyip cumhuriyeti kurarken aslında dış emperyalizme karşı savaş açıyordu. Cumhuriyeti kurduktan sonra "esas savaş şimdi başlıyor" demesi ile ileride Türk Cumhuriyetini nelerin beklediğini çok iyi bildiğini gösteriyordu.

Evet, bu savaş ancak kemalizm ile kazanılacaktı. Bu olgu, bu yaşayış biçimi gelecek nesillere ne kadar iyi aktarılırsa emperyalizme karşı verilen savaş o kadar başarılı geçecekti. Bugün savaş maalesef devam ediyor. Çağlayan'daki mitingin kavgasız, gürültüsüz bitmesi çok güzel. Genel Kurmayın geçen geceki beyanından daha anlamlı oldu. Yaşlısıyla, genciyle, başörtülüsüyle, sanatçısıyla birlik olup cumhuriyetimize sahip çıkmamız kimi rahatsız eder. Türkiye üzerine oyun oynayanları telaşlandırmaz mı? Sizce bu birlikteliği bozabilirler mi? Umarım bizi, Türk ulusunu birbirine düşürmezler.

Şimdi dinimiz elden gidiyor diyenler, din kökenli yöneticilerin peşinden gidenler, Cumhuriyetin şemsiyesinde huzur içinde ibadet yaptıklarını unutuyorlar galiba. Büyük önderimizin verdiği savaş olmasaydı, ibadetimizi ne kadar huzurlu yapacaktık.

Son olarak, emperyalizmin şu yaşadığımız dönemde nasıl işlediğini hatırlatmama gerek yok herhalde. Varlıklarımızı yabancı uluslara kaptırdığımızı düşündüğünüzü umuyorum. Başta bahsetmiştim savaş devam ediyor. Uzun yıllar da devam edecek gibi.....

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..