Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Çağlayan gençlik

Çağlayan'da 29 Nisan'da yapılan mitingdeki insan profiline baktığımızda karşılaştığımız manzara bizlere umut veriyor. Miting boyunca gençlerin, özellikle bayanların, mitinge katılım yönünde gösterdikleri feragat ve cesaret, gelecek için bizleri daha bir umutlandırdı. Genci ile yaşlısı ile ellerinde Türk bayrakları ve alınlarına bağladıkları bandrollarla bir başka dünyadan geldikleri inancını veriyordu. Hele hele ailelerin çocukları ile birlikte katılması ayrı bir görüntü veriyordu.

29 Nisan Türk siyasi tarihindeki yerini almıştır. Bunun neticelerini bir kaç gün içersinde göreceğiz. Mevcut iktidarın toplum katmanlarını hiçe sayması ve kendi bildiğini okuması, toplumun laik yaşam tarzını benimseyen kesiminin tepkisini çekmiş ve Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar elde ettiği kazanımlarının elinden alınmakta olduğunu gördüğü anda da tepkisini koyarak iktidarın karşısında yerini almıştır.

İktidarın kendinden olmayanlara karşı olan tutumunu affetmeyen geçlik, Atatürk'ün kendilerine emanet ettiği Cumhuriyeti koruma ve kollama görevini, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bırakmaya niyetli olmadığını da sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya haykırarak, görevinin başında olduğunu ilan etmiştir. Bu şartlarda Türkiye üzerinde emelleri olan ve ülkeyi bölmeye çalışan AB ve ABD de ise yeniden Türkiye üzerinde gelecek planları yapılmaya başlanmıştır. Ancak; Türk gençliği görevinin başında olduğu süre içerinde, Batının hiçbir planını uygulama şansı kalmamıştır. Bu nedenle şimdiden böyle bir Türkiye'nin Batı toplumu içerinde yeri olamayacağı ve AB'ye girme umutlarının ebediyen sona erdiği ilan edilmeye başlanmıştır.

Bilmemektedirler ki, Türkiye'nin böyle bir batı kulübüne ihtiyacı yoktur. Göz önünde oynanan oyunları gören gençlik ve Türk halkı 29 Nisan'da kırmızı kartını gösterek hem AB'ye hem de AKPARTİ'ye kapıyı göstermiştir.

Mitingi düzenleyen sivil toplum kuruluşları da bundan sonraki siyasi hayat içerisinde yerlerini almışlardır. Bundan sonra hiç bir iktidar çıkaracağı kanunlarda sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini almadan yasa çıkarma cesaretini gösteremeyecektir.

Sayın okurlar, Türkiye 29 Nisan mitingi ile yeni bir çağın eşiğine gelmiş hatta içeri girmiştir. Bundan sonra daha uygar ve insanca yaşamanın temellerini birlikte atacağız. Bu konulara artık halkımız ve gençliğimiz birlikte el koymuştur.

Ne mutlu Türküm Diyene!

 
Toplam blog
: 27
: 1123
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1950 yılında ELAZIĞ' da dünyaya geldim. 1969 yılılnda Türk Silahlı Kuvvetleri' nde Jandarma Astsu..