Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Çağlayan Meydanı (Dün)

Çağlayan Meydanı (Dün)
 

Bizzat kendi objektifimden.08.Mart.2008


Dün saat 15.00 gibiydi.

www.bizkackisiyiz.com platformunun organize ettiği Çağlayan'daki Kadınlar Günü mitingine eşim ve kızım erken saatlerde katılmıştı.

Ben daha sonra iştirak edebildim. Tuncay ÖZKAN konuşmasını yapmış , kalabalık biraz azalmıştı. Ancak coşku ve heyecan aynen devam ediyordu. Daha çok bayanların çoğunlukta olduğu konuşmacılar tek tek mikrofon başına geldiler can alıcı ve vurgulayıcı konuşmalar yaptılar. Son olarak bir Emekli Albay oldukça dokunaklı ve heyecanlı bir konuşma yaptı.

İki ilginç gelişme dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak istedim ;

İlki gerek benden önce ve gerek orada olduğun süre içinde Türbanlarını takmış hanımlar ikişerli gruplar halinde belirli aralılklarla alanın tam ortasından geçtiler, yani periyodik bir şekilde. Provakosyon kokan olayı topluluk gayet sessiz ve olgun karşıladı.

İkincisi saat 15.25 civarında ikindi ezanı okunduğunda kürsüdeki bayan konuşmacı anında ara verdi , topluluk ile birlikte sessiz ve saygılı bir şekilde ezanı dinledi. Daha sonra coşkulu konuşmasına devam etti ve bitirdi.

Bu iki gelişme oradaki insanların ne kadar bilinçli olduğunu , olası bir provakasyona karşı olgun ve uyanık davranabildiklerini ve inançlara olan sonsuz saygılarını ifade etti.

Açıkcası son günlerde üzerimde oluşan karamsarlık bulutlarını biraz dağıttım ve umutlu bir biçimde saat 16.30 gibi bizimkilerle birlikte alandan ayrıldık.....

Saygı ve Sevgilerimle...

09.Mart.2008/Pazar.

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..