Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '16

 
Kategori
Sivil Toplum
 

ÇAĞRIMIZDIR...

ÇAĞRIMIZDIR...
 

Ülkemiz hızla tarihinin en karanlık günlerine doğru sürükleniyor. Sokaklara korkarak çıkar, günlük işlerimizi yapmaktan kaçınır,  içimizden geçen 'yeter artık! ' haykırışında bile duraksar olduk. Yurttaş olmanın en temel hakkını yani yaşamayı ve sokaklarımızda huzurla soluk almayı  tehdit eden gelişmeler her geçen gün daha çok canı yakıyor.

Altı gün içinde Ankara ve İstanbul'un en kalabalık yerlerinde terör, yüzlerce masum insanı hedef alıyor. Üzülerek görülen şudur: Toplum, can korkusundan, her dakika üretilen yalan yanlış söylentilerle ve sözde bilgilerle kolayca yönlendiriliyor. Dahası bu olağan dışı durumun kanıksanması beklenir hale geliyor. Cumhuriyet tarihinde rastlanmadık sıklıkta ve yoğunlukta gerçekleşen bu planlı şiddetle karşı karşıya kalmayı kabul edilmez buluyoruz.

Terör ile hiçbir sağlıklı sonucun alınamayacağını bildiğimiz kadar, bu vahim durumdan yalnızca lanetleyerek kurtulamayacağımızın da  bilincindeyiz. Devleti, varlığının temel nedeni olan yurttaşların güvenliğini sağlamaya ve bu vahim olayların gerisinde yatan derin nedenleri bir an önce açıklığa kavuşturup daha fazla can yanmadan ortadan kaldırmaya çağırıyoruz…

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..