Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Eğitim
 

Cahilliğe demir atmak...

Cahilliğe demir atmak...
 

mediadecoder.blogs.nytimes.com


Arkadaş yasak …
 
O da yasak… Bu da yasak… Okumak yasak, yazmak yasak... Peki, ne yasak değil?
 
Lafı şu Wikipedia’ya getirmek istiyorum ama nasıl getireceğimi bilemiyorum. Çünkü öylesine dünyayı kendimize güldürecek bir cehalet abidesi yarattık ki, utanmadan durup seyrediyoruz. 
 
Arkadaş, bundan böyle  dünyanın en büyük ansiklopedisi olan Wikipedia’ya girip bilgi danışmak, almak, kullanmak yasak. Niyeymiş? 
 
Gerçi anlaşılır açık bir demeç yok ama anlaşıldığı kadarıyla Wikipedia sahipleri yerli kaynaklara haraç vermiyorlarmış… Onun için herkes cahil kalmaya serbestmiş.
 
Düşünün yani, herkesin evinde kocaman , devasa bir ansiklopedi var ve sen herkese, arkadaş bundan böyle bu ansiklopediyi kullanmak filan yasak, kullandığını görürsem canını yakarım, diyorsun. Ve kaynağı şak diye kapatıyorsun.
 
Hani insanları okumaya özendiriyordun.
 
Parklarda, bahçelerde kitap okuma günleri düzenliyordun.
 
Çocuklar, gençler arasında okuma yarışmaları yapıyordun. 
 
Kütüphanelerimiz var, gelin okuyun, diyordun.. YALAN…
 
Bütün bunların yalan oldukları anlaşıldı. Sen dünyanın en büyük ansiklopedilerinden birini insanlarına yasakla. Ve bunun sonuçlarını düşünme… Ondan sonra okumaktan, fikir üretmekten sözet. Yalan. 
 
Diyebilirsiniz ki, bütün bilgiler Wikipedia’ mı var? Yok ama, sen nasıl diyebilirsin ben şu kitapları yasaklıyorum, şu kitaplar serbest… Şu kaynaklar yasaklı , şu kaynaklar serbest… Wikipedia yasaklı. 
 
Bu kimin aklıysa, insanlarımızı da, ülkemizi de küçük düşüren bir davranıştır; bu açıkça biline.  
 
Bazıları Wikipedia’yı kullanmak istemişler, kendi kötü düşüncelerini yaymak istemişler.. Kim okur onları be… Sapıkça olan şeyler sapıkçadır; açıkça hemen anlaşılır. 
 
Bu ansiklopedi de zaten yalan, yanlış olan har şey çok çabuk düzeltiliyor.. Editörleri var. Düzeltmenleri var. Zaten aydınların kendisi aportta bu konuda. 
 
O yasak, bu yasak…
 
Gazetecilik yasak. Yazık günah oluyor günlerdir hapiste yatan gazetecilere. Bütün dünya olanları izliyor. Neyin haksız, neyin haklı olduğunu biliyor. Siz yalnız kendinizin mi akıllı olduğunuzu sanıyorsunuz. Bütün dünyanın önündesiniz. Dünya yargılıyor sizi.
 
Wikipedia yasakmış…!
 
İş neye kaldı?  Ekşi Sözlük’le, Uludağ Sözlük… gibi şeylere mi? Bırakın Allasen…
 
Oldu olacak Britanica’yi, Americana’yı filan da yasaklayın…
 
Ondan sonra da sizin yazdığınız, yazdırdığınız kitapların dışındaki bütün kitapları da yasaklamaya sıra gelir. 
 
Zaten bütün Türkiye’nin çevresini dikenli tellerle, duvarlarla çevirip duruyorsunuz, oldu olacak kütüphanelerin kapısına da çelik ağlar örün… Böylece iş “Dua Ansiklopedisine” kalır..
 
Ondan sonra sen sağ, ben selamet.
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..