Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Cahillik mutluluktur

Cahillik mutluluktur
 

Cahillik hayatın mutluluğudur. Az oku, az düşün ve çok yaşa. İşte bu uzun yaşamın prensibidir. Her nerde birini görseniz ona bu mutluluk formülünü verin. İnsan düşündükçe mutluluktan uzaklaşır. Düşünmek sorgulamayı ve sorgulamak ise mutsuzluğu ortaya çıkarır. Toplum seni kabul etmez ve sen toplumu artık  kabullenmezsin. Didişip durursun dünyayla. Yani kısa hayatta insanlarla didişmeye ne gerek var. Cahil ol mutluğu yaşa. Unutma ki çevren cahillikle doğru orantılı gelişecektir. Yani yalnız kalmaktansa bir grup cahille yaşlanmayı tercih ederim. Ölümlü dünyada bir bardak su verecek bir cahil yoldaşın olmalı. Yüzün gülmeli, toplum gibi olmalısın. O zaman vicdanın rahat bir şekilde yaşarsın. Hiçbir bilim adamı toplumla bütünleşmemiştir. Toplumla bütünleşmek kişiyi toplum gibi yapar. Toplumun çoğunluğa düşünmeye aç olduğuna göre bilim adamı toplumla bütünleşerek nasıl yeni keşifler peşine koşabilir. Tabi ki bu ayrım kişiye çok büyük sıkıntıda yaratabilir. Neyse konumuz o değil. Bizi ilgilendiren ne kadar fazla toplum gibi olabileceğimizi çözümlememizdir. Cahillikte diğerleriyle nasıl yarışırız.

Örneğin herkes gibi yaşamalıyız. Televizyon izlemeli algı operasyonlarına uygun davranmalıyız. Kesinlikle beynimize sinen bu basit kurgulamaları yapmamalıyız. Evlendirme programlarına uygun evlenmeli, evimize giren pembe dizilere uygun kız arkadaşlar bulmalıyız. Erkekler televizyonda gördükleri erkekler gibi her gün spora gitmeli. Yani en şık spor kıyafetlerini giyip spor salonlarına gitmeliler. "Dünyada açlık sınırında bu kadar insan var. Benim derdim spor salonlarına gitmek mi," diyerek toplum dışına itmemeliler kendilerini. Asla ve asla sorgulamamalılar. İzle, öğren ve uygula prensibiyle hareket etmeliler. Tabi ki on iki saat çalışan düşük gelirli kesim için her gün spora gitmek mümkün değildir. Onlarda eve bir kaç alet alıp o hissi yaşayabilirler. Unutmayın ki mesele hissetmektir yaşamak önemli değildir. Spor salonu veya ev fark etmez. Önemli olan televizyondakiler gibi güçlü hissetmek.

Tabii ki spor yetmez. Masa başı çalışan genç ve torpilli memur halkımız mutlaka diyet yapmalı. Asgari ücretliler için söylemiyorum diyet olaylarını. Onlar zaten her gün diyet yapıyor. Fakat genç ve torpilli memurlar için diyet şart. Yani her gün hiçbir şey yapmadan mesaiyi bitirdiğiniz işinizden döndükten sonra hafif şeyler yiyiniz. Kahvaltıda ise kuş sütünü bile eksik etmeyiniz. Sakın ola ki kendinizi asalak gibi hissetmeyiniz. Hissetseniz bile bunu beyninize belli etmeyiniz. Siz layık olduğunu yerdesiniz ve hak ettiğiniz yaşamı yaşayacaksınız. Cahiller asla kendilerinin cahil olduğunu beyinlerine belli etmemelidir. Allah korusun mutluluk uçuverir başka diyarlara. Kendinizi en pembe gazetelere, savaşların içinde koca vücutlarını inceltmeye çalışan dostlarınıza ve tabi ki medyaya emanet ediniz. Unutmayınız ki sizi onlar mutlu edecek. Bu arada bayanlara da cahillik için bir kaç önerimiz olacak. Ulusal ve uluslararası medya bayanlara özel önem vermektedir. Erkek seçmekten kıyafet seçmeye, oradan makyaj malzemesine daha sonra ayakkabılara, yiyeceği yemeklere yaşayacağı kalite düzeyine kadar her şey seçilmiş durumda..

Bayanlar bu konuda erkeklerden daha şanslı. Bu kaosun içine girdikten sonra gülmekten kendilerini alamayacaklar. Dünya üzerinde ayakkabı sahibi olamamış insanlar varken beş yüz çeşit ayakkabısı olan bayanları medyadan izleyecekler. Tabi ki bu hayatı sunacak erkekler arayacaklar. Mal beyanı isteyecekler evlenirken. Ahlak en sonda para en önde olacak. Ben bu konuda kesinlikle bayanların yanındayım. Ahlak gider para baki kalır. Unutmayınız ki günümüzün popüler varlığı cüzdan kalınlığı. Mutluluk, cahillik, para. Bundan daha ötesi var mı bu dünyada. Hayatın geri kalanını düşünmeden yaşayın sevgili bay ve bayanlar. Bencilliği, diğer insanları hiçe saymayı öğrenin. Zaten ilkokuldan itibaren eğitim sistemi, toplum ve medya size bunları öğretecek. Her hükümet kendi yöntemini uygulayacak fakat ortak istek sizin cahilleşmeniz olacaktır. Çünkü güçlü hükümetlerin arkasında sorgulamaktan yoksun insanlar olabilir.

Unutmayın ki yaşam gelip geçicidir. Sistem hangi yönde ilerlerse siz de ona ayak uydurun. Yaşamı diğerleri gibi kabullenin.. Diğer insanların acılarını önemsemeyin. Kendi acılarınızı dağdan öte yapın. Sakın ola ki sorgulamayın. Türkiye'nin popüler sorununu ortaya koyarak duruma açıklık getirelim. Suriye sınırında savaş var ve bu savaşın sonucu olarak binlerce Suriyeli Türkiye'ye geldi. Siz bu konuda nasıl düşüneceksiniz. Binlerce vatandaş gibi "gelecekler tabi ki orda mı ölsünler" diyeceksiniz. Diğerleriyle aynı görüşe sahip olmayıp "Kardeşim bu ülkede binlerce işsiz üniversite mezunu var. "Bunlar iş bulamazken dışardan gelen insanları nasıl barındıracağız mı diyeceksiniz. Peki gelsinler de bari bir sisteme bağlansın kardeşim. Suriyelilerin içinden canlı bomba çıkıp halkıma zarar veriyor. Üçüncü dünya ülkesi miyiz  biz. Avrupa ne için kabul etmiyor. Biz onların arka bahçesi miyiz" diyeceksiniz. Cahil olan çok konuşur az düşünür fazla yaşar. Siz de bekleyin toplumun çoğunluğu ne düşünürse onu düşünün. Kaç yaşınıza gelirseniz gelin, hangi mevkie ulaşırsanız ulaşın toplum ve iktidar ortaklı düşünmezseniz tamamen yalnızlaşırsınız.

Unutmayın ki bu ülke kendi askeri ordusunu tasfiye edecek kadar koyunlaşan bir adalet sistemi yarattı. Siz siz olun cahilliğinizden ödün vermeyin. Düşünmeyin, çok yaşayın, az konuşun ve her zaman topluma ayak uydurun. Uzun yaşamın sırrı beyni kullanmamaktan geçer.  

 
Toplam blog
: 28
: 399
Kayıt tarihi
: 10.07.11
 
 

Uzmanlık alanım yazmak ..